Vålerenga-Viking: 2-4

Det blir nok ikke medalje, og heller ikke nedrykk. Oppgjøret mot Viking skulle løfte hjemmelaget etter å tapt fire av de fem siste seriekampene.

Isteden kom det femte tapet. Det siste målet i kampen kom på straffespark, og en behersket Andrè Danielsen i Viking sendte keeper feil vei.

Viking har ikke slått VIF på Ullevaal stadion siden 2008 (0-2-4), men klarte uavgjort både i 2013 og i fjor. Desto større var gleden hos Vikings trener Kjell Jonevret og hans mannskap da laget stakk av med alle poengene.

Høsten er blitt tull

Ett av trekkene ved Vålerenga de siste årene er at Oslo-laget har gått bort fra å være et høstlag, som var varemerket tidligere.

For å illustrere det: Kampene i august 2014 og august 2015 har kun gitt seks av 30 mulige poeng. Det er seier i to av ti kamper.

Men nå er det september, og etter spillepausen på grunn av landslaget, fortalte Rekdal at laget har hatt masse energi på trening. Nå skulle det ut i kamp.

Dermed følte Rekdal at det etterlengtede målet etter bare seks minutter kom som bestilt. Moa Abdellaoue fikk pasning fra Daniel Fredheim Holm, og så bredsidet Moa ballen inn i venstre hjørne for keeper.

Det var hans første scoring i Tippeligaen siden august 2010, før han ble solgt til Tyskland. Og det var Vålerengas første scoring siden 7. august mot Tromsø.

Måtte ut på grunn av skade

Men dessverre for Moa, allerede etter 28 minutter måtte han ut på grunn av en skade, etter en takling. Inn kom Deshorn Brown fra Jamaica.

Da hadde Viking allerede redusert ved Suleiman Abdullah. 18-åringen ga hjemmelaget et skremmeskudd, og mer skulle det bli fra vikingene.

For da motstandernes Samuel Adegbenro skjøt utenfra, og ballen kom bort i Vålerengas forsvarer Kjetil Wæhler, ble hjemmelagets keeper Sascha Burchert satt ut av spill: 1-2. ## Dype Viking i starten

Første omgang viste et Viking-lag som hadde planer om å ta Vålerenga på kontringer, og lyktes med det. Gjestene lå dypt. De få gangene Vålerenga skapte noe, kom det på kanten.

Viking tok mer og mer over utover i omgangen, og var heldig med 1-2-scoringen.

Og så ville estiske Enar Jââger, kjøpt i sommer, at noe skulle skje. I det 64. minutt utlignet han til 2-2, og plutselig var fansen på tribunen helt med.

Men det varte ikke lenge. Drøye to minutter senere kom Viking fryktelig tilbake. Joackim Jørgensen plasserte ballen i mål fra hjørnet av 16-meteren. Han kom inn fra venstresiden og plasserte ballen i det lengste hjørnet, ved stolperoten.

Og da Kjetil Wæhler taklet mannen og ikke ballen, pekte dommeren på straffemerket. Riktignok måtte den svartkledde Ken Henry Johnsen rådføre seg med linjedommer, men straffe ble det.

Da var det kjørt for Vålerengas del.

Viking ligger fortsatt på tredjeplass og er medaljesugen.

Vålerenga fortsetter i ingenmannsland, og selv om Kjetil Rekdals mannskap klarte å score mål og kom ut av blindgaten, ble det ingen poeng.

Rekdal mente likevel det var en god kamp fra deres side, og et steg i riktig retning.

Det mest morsomme for statistikere, er kanskje at de tre siste møtene mellom disse lagene har gitt 23 mål.