ROSENBORG — VÅLERENGA 2-0

LERKENDAL (Aftenposten): Utspillet får trenerlegenden Nils Arne Eggen til å trekke på smilebåndet: - De har all mulig grunn til å frykte nettopp det, sier mannen bak trøndernes storhetstid.

— Nils Arne er blitt så gammel et han er blitt tullete, parerer Vålerengas trener og flirer godt over sin egen spøk.

rekdal_ingebrigtsen.jpg Foto: Vegard Eggen

Fra tribuneplass fikk den tidligere suksesstreneren på Lerkendal se Rosenborg slå Vålerenga 2-0. Alxander Søderlund og Hólmar Örn Eyjólfsson sto for målene. Men begge kom etter at Robert Lundström fikk sitt andre gule kort, og Vålerenga måtte spille nesten en omgang med én mann mindre.Til da hadde Vålerenga holdt serielederen bra fra livet i 50 minutter.

Andre klubber må henge seg på

Men Kåre Ingebrigtsens gutter fikk det som de ville. Det vil Kjetil Rekdal sette en stopper for på sikt.

— Vi har ikke lyst til eller tenkt å la Rosenborg forsvinne i horisonten og bli en evig serievinner igjen. Vi ønsker ikke at de skal få et for stort gap. Men henger vi ikke vi andre oss på nå, så kan det skje. At de er suverene én sesong kan skje. Men starter de neste sesong med samme forsprang, så får du det igjen. Og hvis de da kommer seg til Europa League eller Champions League, og kan fortsette å bygge opp, mens andre klubber kanskje må bygge ned, da får de et stort forsprang på de andre og da får vi en dominans igjen. Det ønsker vi ikke, sa Rekdal til Aftenposten før avreise til Trondheim og søndagens storkamp.

Etter kampen fulgte han opp:

Tviler på 13 nye år med seriegull

— De har en økonomi som gjør at de kan begynne å investere igjen. Men at de får en ny gullalder med 13 seriegull på rad tror jeg ikke. De er fem år siden de vant serien. Men det er bra for serien at de er tilbake på det nivået de er. Det gir motivasjon til de andre klubbene og bidrar til å øke interessen. Vi har spilt to kamper mot dem i år, begge med 21.000 tilskuere på stadion. Det er sånn det skal være, sier Rekdal til Aftenposten i pressesonen på Lerkendal.

Nils Arne Eggen snakket med Aftenposten etter kampen og er uenig med Rekdal.

Eggen: — Det er bare å øve

— De har all mulig grunn til å frykte det, absolutt. Vi er på rett vei. Det går veldig bra nå. Det er som jeg alltid har sagt, vet du, at det er bare for de andre å øve seg. Vi må heve nivået på Tippeligaen. Da kan vi for eksempel ikke ha fullt av talenter som sitter på benken ute i Europa og ikke spiller, sier Eggen.

BER DE ANDRE ØVE SEG: Nils Arne Eggen. Foto: Espen Bakken

— Vil det styrke norsk fotball på sikt hvis Rosenborg skulle klare å komme i posisjon som er noe i nærheten av slik det var i gullalderen under din ledelse? - Jeg har bestandig sagt at vi ikke trenger noe lokomotiv i norsk fotball. For alle har den samme motoren. Men de må øve seg, svarer Eggen og smiler.

Kåre Ingebrigtsen er mannen som leder årets suksessrike serieleder. Han flirer når han hører Eggens offensive meldinger.

— Da mener han vel også at vi skal ha 11 sesonger i Champions League også, da? At vi skal klare det, eller 13 seriegull på rad, det har jeg vanskelig for å tro. Rosenborg har vært i toppen de siste årene, men nå har vi fått spisset det litt. Og vi skal bli vanskelige å slå i fremtiden også. Vi har et veldig bra lag på gang, sier Ingebrigtsen.

GOD STEMNING: Rosenborg stormer mot seriegull. Foto: NTB scanpix

Konradsen klar for RBK

Rett før kampstart på Lerkendal ble det klart at Anders Konradsen er klar for Rosenborg. 25-åringen kommer fra franske Rennes, og kan vise seg å bli en meget viktig spiller for trønderne. Sommerens signeringer viser at RBK har skumle hensikter. Både her til lands, men også ute i Europa. I tur og orden har Johan Lædre Bjørdal, Yann-Erik de Lanlay, Matthias Vilhjálmsson og nå sist Konradsen ankommet Lerkendal som solide forsterkninger.

— Vi har en ambisjon om å utvikle oss. Vi har et prosjekt på gang her uavhengig av hva de andre klubbene her hjemme mener, tenker eller gjør. Dette handler om oss selv. Det handler om å melde seg på i Europa igjen. Der ligger det noen referanser som vi må forholde oss til. Vi må ha nok kvalitet i troppen, og nok folk. Belastningen utover høsten blir dobbel sammenlignet med en pen og pyntelig vårsesong med en kamp i uken. Vi er på vei mot noe, sier sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye til Aftenposten.

Vålerenga-spillerne ga det et realt forsøk på Lerkendal. Men oppgaven ble umulig med ti mann mot 11. — Det ble umulig etter utvisningen. Det var vanskelig nok med 11 mot 11. Men at vi tapte var ikke han som fikk det røde kortet sin feil, sier Daniel Fredheim Holm.

Moa-comeback

Etter 56 minutters spill fikk Moa sitt eliteseriecomeback. Det ble ingen enkel kveld på jobben for den hjemvendte spissen.

— Vi jobbet knallhardt og gjorde det vanskelig for Rosenborg i en liten time. Men de trillet ball og utover i omgangen ble det veldig tøft, sier han til Aftenposten.

- Hvordan var det å være tilbake i eliteserien?

— Det var godt å komme i gang igjen. Nå handler det om å bruke tid og få bygget meg opp igjen, sier Moa.