Vidar Nisja i duell med Strømsgodsets Jørgen Horn i duell under gårsdagens eliteseriekamp mellom Viking og Strømsgodset. Vidar Nisja i duell med Strømsgodsets Jørgen Horn i duell under gårsdagens eliteseriekamp mellom Viking og Strømsgodset. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

«Dette kunne blitt en strålende fotballkamp mellom to gode lag. Dessverre ville ikke Godset være med på leken»

BLOGG: Dette mener en mellomfornøyd HP etter uavgjort mot Strømsgodset

Så fikk vi kjenne på den litt lunkne uavgjortfølelsen igjen. Det er ikke noe jeg har savnet.

Samtidig gir det alltid en godfølelse når det er vi som scorer sist og redder ett poeng. Ett poeng som kan bli svært viktig når det telles opp til slutt.

Hadde du spurt meg på forhånd om jeg ville vært fornøyd med fire poeng etter kampene mot VIF borte, Godset hjemme og RBK borte hadde jeg nok svart ja. Nå står vi med fire poeng før kampen på Lerkendal. Poeng der oppe blir ren og skjær bonus.

Dette kunne blitt en strålende fotballkamp mellom to gode lag. Dessverre ville ikke Godset være med på leken. Etter det tidlige målet til Iver Fossum snurpet Strømsgodset sekken og forsvarte ledelsen. Det er selvsagt lov, men samtidig litt trist for alle på tribunen. For Strømsgodset har et veldig bra lag. Ballsikre og med strålende enkeltspillere.

Jeg syntes ikke Viking gjør noen dårlig kamp i dag. Det som er mest skuffende er at vi ikke klarer å skape flere sjanser på hjemmebane på tross av det spillemessige overtaket. Særlig i første omgang er det langt mellom mulighetene.

BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Karol Mets og Joackim Jørgensen er to meget gode fotballspillere, men i kamper som dette ser vi også svakhetene deres. Viking savnet en kreativ midtbanespiller, en spiller som Strømsgodsets Iver Fossum. Verken Mets eller Jørgensen gjorde noen dårlig kamp, men de er spillere som begge har styrken sin i det defensive. Kanskje burde Thioune vært byttet inn tidligere? Han gjør i alle fall et godt innhopp der han øyeblikkelig tar kommandoen på midten.

Smilemannen Samuel og kompisen Abdullahi ble til slutt spillerne som redder kvelden. Førstnevnte har raskt erstattet Yanni som stadionyndling og vinner banens beste kåringen på walk over hver eneste gang. Vi skal være dypt takknemlige for at disse to fantastiske fotballspillerne havnet hos oss. Jeg håper vi får beholde dem litt til.

På forhånd ble det meldt at stadion var utsolgt. Hvis det stemmer må de ha vært flere tusen som satt hjemme med tacoen i kjeften og gratisbilletten i bossdunken. Det var mye folk, men det var langt fra fullt.

Du vet likevel at Viking har delt ut mange gratisbilletter når du plutselig føler deg som dyret i en dyrehage. Når undertegnede brølte litt(noe som er helt normalt)på Bugge Pettersen eller på dommeren, satt det nye fjes på raden foran med store øyne. Noen pekte, noen smilte og noen ristet på hodet. Da har jeg bare lyst til å si: Velkommen til fotballgalskapens vidunderlige verden.

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Glad for at vi reddet ett poeng eller sur fordi vi tapte to?