Hans Petter Jørgensen er Viking-blogger. Hans Petter Jørgensen er Viking-blogger. Foto: Lars Idar Waage

Vikings kamp for medalje blir et bikkjeslagsmål

BLOGG: Jeg er langt fra sikker på hvilke lag som vil utgjøre topp fire ved sesongslutt. Det jeg derimot er sikker på er at vi får spenning til siste slutt.

Landslagspausen gir oss tid til å trekke pusten foran en uhyre spennende innspurt. Åtte serierunder gjenstår. Åtte serierunder der det garantert vil oppstå nye vrier og overraskende vendinger i toppkampen. Det eneste jeg regner som sikkert er at RBK blir seriemester.

Sist serierunde ført til at det ble enda tettere i toppen. Som ventet og fryktet er både Odd og Strømsgodset i siget.

Strømsgodset har nå fått den toppscoreren de trengte i Marcus Pedersen. Seieren til Odd borte mot Stabæk var sterk og vitner om at Fagermos gutter vil henge med helt til slutt.

VIF, Molde og Glimt

I tillegg skal vi ikke helt avskrive VIF eller Molde. Selv om Vålerenga har tapt tre på rad er de ikke hektet av. Slik som Glimt spiller for tiden er de også kandidat til en høyst uventet toppstrid.

Godset har hentet en toppscorer, men Stabæk har mistet en etter at Diomande gikk til Hull. En spiller som har scoret 17 mål på 21 kamper lar seg ikke erstatte i en håndvending, selv ikke for en magiker som Bob Bradley. Det kan gjøre at andreplassen er innen rekkevidde for klubbene som kommer bak.

Hva tror vi så om Vikings sjanser?

Viking solgte en toppscorer, men beholdt den andre. Det kan vise seg å være sesongens sjakktrekk. Jon Dadi Bödvarsson har imponert meg denne sommeren og målene fortsetter å komme. I tillegg har vi fått to viktige spillere tilbake fra skade i Soares og Sverrisson. Jeg mener vi er godt rustet til høstinnspurten.

Sist serierunde ført til at det ble enda tettere i toppen. Som ventet og fryktet er både Odd og Strømsgodset i siget.

Møter topplagene

Det som er sikkert er at Viking i løpet av de siste åtte serierundene møter fire andre kandidater til topp tre. Vi har Strømsgodset hjemme og vi har VIF, RBK og Molde borte. Det hadde vært veldig kjekt med 12 poeng fra disse fire kampene, men helt realistisk er det vel ikke.

Jeg tror at Viking trenger 15 poeng for å være sikre på medalje i år. Det betyr 5 seire og 3 tap på de siste åtte. Vi har jo sluttet å spille uavgjort denne sesongen, så det anser jeg som uaktuelt.

Det er ikke et utenkelig scenario, men jeg vil også si meg fornøyd om vi bare sørger for å vinne alle resterende hjemmekamper. Det betyr 52 poeng og det kan fort holde til en topp fire plassering i en serie der alle slår alle. Sist, men ikke minst vil det bety cupfinale!

Hva mener du? Hva tror du om Vikings sjanser? Hvem blir topp fire?