Tel Aviv (aftenposten.no): Skullerud har i hele EM snakket om å legge puslespill. Som et bilde på hvordan han ser på laguttak og de valgene han må ta før hver kamp.

Spania, som fremstår som EMs beste lag, blir et stort og vanskelig bilde å fylle.

— Jeg har sett flere lag her i turneringen som har gitt Spania trøbbel. Vi skal finne de mulighetene som ligger der, så får vi se om vi klarer å utføre det. Men jeg er sterk i troen og det har jeg vært hele tiden, sier Skullerud til Aftenposten.

I går kveld var laget tilbake på treningsbanen Ramat Gan rett på utsiden av Tel Aviv sentrum. Slik de var før EM ble sparket i gang. I kjente omgivelser og med godt humør trente laget uten pressen tilstede. Kun foreldrene til keeper Arild Østbø og vaktmannskapene fikk lov til å oppholde seg inne på arenaen.

- Hvordan blir puslespillet mot Spania?

— Det blir åbalansere ossselvopp mot det vi skal konsentrere oss om rundt Spania. Vi må holde fast ved vår egen identitet. Men vi skal samtidig være ydmyke og tydelige på hva vi møter. Spillerne er nødt til å ha god kjennskap til hva som venter. Men å holde på vår egen identitet blir hovedfokus, sier Skullerud.

Spania feide et B-preget Nederland av banen med 3-0-seier i siste gruppespillskamp onsdag. Skullerud satt på tribunen og så på. Han ble verken skremt eller nervøs. Men han vet samtidig at hans eget lag tapte 5-2 mot Spania i mars, og at Spania mønstrer et mye bedre lag nå.

- Vi skal ha flere varianter å spille på mot dem, men å ligge tett og kompakt bakover og være klare til å ta de overgangene som byr seg fremover, kan være en av variantene. Dette er spill og motspill, og det må vi lese underveis i kampen. Vi skal ha klare planer på å presse høyt, presse lavt, ja, flere alternativer , sier "Toro".

- De tenker at de er i finalen

Norge er i likhet med Spnia ubeseiret til nå i EM. 2-2 mot Israel, 3-1-seier over England og 1-1 mot Italia. Spania har full pott på sine tre kamper.

Oppladningen til kampen, med en hviledag mer enn spanjolene, blir som de andre. Skullerud sier de fortsatt er i flytsonen. Spillerne pepres heller ikke med all mulig slags info om motstanderen.

— Det er en rød tråd i det vi jobber med uavhengig av motstander, men vi kommer ikke til å proppe dem fulle med mer informasjon enn vanlig. Vår egen identitet og det vi gjør med ballen blir det viktigste. Vi kaster ikke om på alt vi driver med fordi vi møter et godt lag i en semifinale, sier treneren, som allerede har ledet laget til bronse i og med at det ikke spilles bronsefinale.

Markus Henriksen sier Norges sjanse ligger i at Spania kommer til kampen i morgen med blikket rettet mot Jerusalem.

— Vi møter et fantastisk lag, for all del, det er at verdens beste. Men det er muligheter for oss. De tenker nok at de er i finalen, det kan være en stor fordel for oss. Vi vet at de går fremover på banen med mye folk, så ligger vi tett og solid bakover så er det muligheter. De mulighetene skal vi ta, sier Nederland-proffen.