Spanjolene er tittelforsvarere og stiller med et nærmest komplett mannskap.

David de Gea er allerede en etablert toppkeeper. Midtstopperne Marc Bartra og Inigo Martinez er gode en mot en, og dyktige igangsettere.

Begge backene flyttes tidlig høyt opp i banen for å skape overtall, mens både Asier Illarramendi og Thiago kommer dypt ned og henter ball. Førstnevnte er grovarbeideren på midten, mens Thiago er kaptein og strateg.

På topp starter trolig Alvaro Morata, som har scoret i alle kampene. Han flankeres enten av to rene vinger i lyntogene Christian Tello og Iker Muniain, eller med Isco på en av sidene.

Det er mange fantastiske spillere i mesterskapet. Isco overgår etter min mening samtlige. På en god dag vinner han en hvilken som helst kamp nesten alene.

Barcelona-prinsipper

Spania spiller etter mange av Barcelonas prinsipper. De har mange spillere rundt ball, og «overbefolker» sentralt i banen. Ved hjelp av små kombinasjoner spiller de seg inn i mellomrom, og videre i bakrom. Samtidig krydrer de spillet med å sette opp kantspillerne bredt en mot en, for å strekke motstander. Det gir enda større rom sentralt.

De ønsker å eie ball hele tiden, og satser knallhardt på gjenvinning med en gang ballen er tapt.

Hvordan skal vi slå dette laget?

De tre første sekunder etter vi har vunnet ball er helt avgjørende. Da må vi enten:

A : Sørge for å beholde den, slik at rytmen ikke blir at vi jager, mister, og jager ball.

B : Vende spillet. Når de samler mange rundt ball, og er ekstremt opptatt av gjenvinning gir det rom andre steder.

C : Kontre. De sender opp mange spillere, og avgir rom, særlig bak begge backene.

Bryte rytmen i spillet på egne dødballer . Dette er en motstander vi er bedre enn i luften. Det skal vi utnytte for alt det er verdt. Bruk god tid, flytt opp mange spillere i 16 meter. Slå inn og jobb for enten å score, eller få avslutning, så vi unngår kontring.

Senk skuldrene

Se på BALL som førsteforsvarer . De har mange spillere som bruker kroppsfinter, og overstegsfinter for å avlede oppmerksomhet fra det eneste som er viktig; ballen.

Ligg så smalt med bakre ledd at alle gjennombrudd må spilles på utsiden av bac k. Det gir oss en sjanse til å reparere feil. Pasning inn mellom back og stopper, eller mellom stopperne, gjør at vi mister den muligheten.

Ikke skyv så langt over med både back og stopper på motsatt side av ball, at de får uttelling for å vende spillet .

Det viktigste : Senke skuldrene, våge å bruke de ferdighetene i laget som har tatt oss hele veien til semifinale. Bruk begivenheten som inspirasjon, ikke som en trussel.

Spania slo oss 5-2 i vinter. Skal vi håpe på revansje må samtlige av våre spillere ha en topp dag. Det er vanskelig — men det er mulig.

Slik spilles semifinalene i Israel:

Lørdag kl. 17.30: Norge-Spania

Lørdag kl. 20.00: Italia-Nederland