TEL AVIV: Torsdag kveld trente Norge på Ramat Gan stadion rett på utsiden av Tel Aviv sentrum.

Det var her laget lå og forberedte seg før mesterskapet startet. Etter 15 minutter ble pressen kastet ut av stadion, Tor Ole Skullerud ville drille sine disipler i fred.

— Jeg fikk se en god trening, kvikke bein, konsentrerte spillere. Vi er fortsatt i flytsonen føler jeg, sier Skullerud til Aftenposten.

I landslagsledelsens nitidige forberedelser til lørdagens semifinale inngår ikke å trene på straffer.

Tor Ole Skullerud bekrefter at det ikke vil bli satt av tid til å forberede seg på en mulig straffekonk mot Spania lørdag.

— Nei, vi kommer ikke til å øve på straffer. Det er mer et mentalt spill for dem som skal ta straffer hvis vi havner i den situasjonen. Så vi kommer ikke til å bruke tid på det på trening, bekrefter Skullerud.

— Den settingen det blir å ta straffer i på lørdag blir uansett så annerledes at det ville hatt lite å si, sier 42-åringen.

Nervøs

Mens noen lag legger inn økter med denslags når et mesterskap drar seg mot slutten, er Skullerud av en oppfatning om at det ikke trengs.

— Det som har noe å si er hvem som skal ta straffene hvis det blir aktuelt. Spillerne må ha lyst til å ta straffer, vi må ha en plan på det og høre hva folk tenker om det å eventuelt ta en straffe, sier U21-treneren.

Håvard Nielsen er ikke en av spillerne som ville reist seg først og meldt seg klar for å skyte:

— Jeg har alltid vært ganske bra på straffer, men jeg liker ikke å ta det. Det sitter litt i hodet, Jeg var fast straffeskytter da jeg var yngre, men jeg bommet en gang for mange år siden, da mistet jeg litt lysten på å ta flere. Jeg er nok ikke sterk nok i hodet som jeg burde når det kommer til straffer, så jeg melder meg ikke frivillig, sier Nielsen.

Tok ansvar

Stefan Strandberg tok ansvar som Norges kaptein mot Italia. Han satte ballen trygt ned i hjørnet, og Strandberg er ikke redd for å gå frem igjen.

— Hvis ikke Toro nekter meg går jeg gjerne frem igjen. Jeg er kald i hodet. Bommer man på en straffe for eksempel i en semifinale i et EM må man ha rygg til å bære det, det har jeg. Det var en god følelse å score mot Italia, og jeg gjør det gjerne igjen, sier kaptein Strandberg.

— Det er jo noen som må ta de straffene, så hvis muligheten byr seg er jeg klar. Men det er klart man merker at det trøkk hvis semifinalen skulle bli avgjort på straffekonk. I klubblaget AZ Alkmaar øvde vi en del på straffer før cupfinalen. Noen blir syndebukker, noen blir helter, det er sånn det er. Men vi er så gode at forhåpentligvis avgjør vi før det går så langt.

Stefan Johansen har en strålende venstrefot, men på klubblaget Strømsgodset er han ikke blant dem som tar straffene.

— Men jeg kan godt ta her i EM. Jeg er ikke redd for å skyte selv om det står mye på spill.