TEL AVIV (aftenposten.no): Dagen etter at semifinaleplassen i EM var sikret og klar, møtte det norske U21-landslaget pressen på spillerhotellet Sheraton.

Etter en lett treningsøkt for de som spilte i 1-1-matchen mot Italia var det tid for å sette ord på det som skjedde kvelden før på Bloomfield stadion.

— Det er fantastisk gøy å være i en semifinale. Vi er veldig stolte over det, det var en fantastisk opplevelse i går, sier Håvard Nielsen.

Salzburg-proffen var en av Norges beste spillere mot Italia, og har levert et bra EM for Norge til nå. Nå venter enten Spania eller Nederland i semifinalen. For Nioelsen, og de andre norske spillerne, er det akkurat det samme hvem som blir Norges motstander.

— Vi slår uansett nedenfra, det er de andre lagen som har press på seg, sier Nielsen.

Vegar Eggen Hedenstad er enig:

— Det spiller ingen rolle hvem vi får, de får komme med det de har. Vi er uansett sterke i troen på at vi skal kunne slå begge lagene. Jeg sier ikke det for å være kjekk i barten, liksom. Har vi dagen og får flyt og har marginene med oss, da kan vi slå alle, sier Freiburg-spilleren.

Norges motstander blir klar i kveld. Da møtes Spania og Nederland til siste gruppespillskamp i gruppe B. Begge lag er allerede videre, taperen av oppgjøret møter Norgei semifinale lørdag.

— Begge lagene er veldig gode. Spania har ikke skapt så mange sjanser her nede, men de kommer til å ha mye ball i kampen, da må vi løpe mye, det er vi obs på. Nederland er et veldig sterkt lag og de har spilt veldig bra her nede. Er vi på vårt aller beste skal vi klare å ta oss til finalen, sier høyreback Omar Elabdellaoui.

Han hvilte mot Italia i går, men er trolig tilbake på laget til lørdagens semifinale.

Hvilte

Hvilte gjorde også midtbaneelegant Stefan Johansen. Strømsgodset-spilleren håper han er tilbake på laget når det står om en finaleplass.

— Jeg er klar for å bruke de egenskapene jeg har i en semifinale også. Men for meg spiller det ingen rolle hvem vi møter. Det høres kanskje litt rart ut, men det er sånn. Spania vet vi hva står for, men jeg synes Nederland har vært hakket bedre her nede.

- Undervurderer de andre lagene Norge?

— Jeg håper det. Jeg driter i hva de tenker om oss. Det sa jeg før England-kampen også. Det er jo spillere som har årslønnen min i uken, men hvor de kommer fra, hvor de spiller eller hva de heter det gir jeg blaffen i. Vi kommer til å være underdogs uansett, sier Johansen.

Captain Fantastic

En som virkelig har stått frem for Norge i EM er kaptein Stefan Strandberg.

- Captain Fantastic?

— Hehe, ja det var dine ord, men det er vel de ordene jeg også ville ha brukt, sier Rosenborg-stopperen og ler.

Han scoret Norges mål på straffe i går, men klarte ikke å forhindre baklengsmålet etter at keeper Arild Østbø misset i feltet.

— Det er sånn som skjer. Men det spilte jo ingen rolle, vi er klare for semifinale og det er det som betyr noe.

- Hvem vil du møte av Spania og Nederland?

— Hadde du spurt meg før EM ville jeg sagt Nederland, men de har vært fantastiske her nede. Men det som er sikkert er at alle her nede tror hundre prosent på at hvis vi har en optimal dag, så kan vi slå hvem som helst. Og det vi har prestert her nede er stort. Det håper jeg alle ser, også dere journalister. Men evalueringen av hvor bra dette er får vi ta etter EM. Vi er ikke ferdige her ennå, sier Strandberg.