TEL AVIV (aftenposten.no): I 1998 ledet Nils Johan Semb Norges U21-landslag til bronse i EM i Romania.

Før avreise Israel spøkte Tor Ole Skullerud om hvor lei han var av Sembs utallige historier og skryt fra da han selv var bronsegutt.

— Det er på tide med en ny norsk bronse. Ikke minst for å stoppe kjeften på Semb. Vi har hørt om disse historiene hans i mange år nå, vi begynner å bli lei, sa Skullerud da.

Nå har Skullerud tangert prestasjonen og dermed også kanskje satt en stopper for kjeften til Semb, som Skullerud kaller det.

— Hehe ja, kjeften til Semb har vel ikke vært så vanskelig å stoppe. Men det var på tide at vi fikk en ny bronse. Dette er et vidunderlig lag og dette er så fortjent, sier Semb.

- Men hvordan blir Skullerud å få tilbake på kontoret nå, Semb?

— Det blir ikke bra, det blir verre enn jeg var da jeg tok bronse. Fordi Toro er mer breial enn meg. Jeg er på defensiven allerede, han er på offensiven, sier Semb.

— Skal Toro ha sjanse til å få forlenget kontrakten sin må han gå stille i dørene, sier toppfotballsjefen som er i Israel sammen med det norske laget.

Lover å være breial

Skulleruds kontrakt går ut etter neste U21-kvalik som starter til høsten.

Semb mener det Norge, under Kongsvinger-mannens ledelse, viser i EM er et utstillingsvindu også for en trener.

— Det er en stor fjær i hatten også for treneren å gjøre det bra her. Resultater er en ting, men måten man spiller på, slik som Norge som gjør, ved å kombinere offensiv kraft og finesse med defensiv organisering, blir lagt merke til, sier Semb.

- Semb frykter en breial Skullerud nå, hva sier du?

— Det skal jeg love deg, sier Skullerud og ler godt.

Men U21-treneren vil ikke høre snakk om at han har en stor del av æren for at Norge nå opplever suksess i EM.

— Jeg er en liten brikke i disse tingene, og hva jeg betyr må eventuelt andre svare for. Vi er et team her, en helhet, det har vi vært i kvaliken, det er vi nå. Jeg er ikke noe glad i altfor mye fesjå rundt en trener på den måten. Det ene øyeblikket er man genial, det andre øyeblikket er man ikke spesielt genial. Jeg gjør bare jobben min og har ingen stor del av æren for det som skjer her, sier Skullerud beskjedent.

God leder

Nils Johan Semb er ikke enig.

— Jeg har kjent Toro lenge, helt siden vi trente G19-landslaget sammen i 2004. Han er tydelig både faglig og som pedagog. han er flink med laget, men også med spillerne individuelt. Han og Per Joar Hansen var et veldig godt team på veien til EM, akkurat som Toro og Knut Tørum er det nå. Men Toro har definitivt vært svært viktig og svært delaktig i det som skjer her og i den perioden før EM. Han er en god trener og en god leder. Og han har en solid rolle i dette, sier Semb.

- Hvilke egenskaper har du som trener som gjør at dette laget nå slår ut i full blomst i EM?

— Jeg håper jeg er en god leder, både for laget, men også for teamet rundt. Jeg håper jeg er en god motivator for spillerne som gjør at de får tatt ut det de har i seg, at vi får sluppet dem løs. Jeg er opptatt av å behandle folk på en skikkelig måte. For meg handler denne jobben om pedagogikk. Jeg er tøff når jeg må være det, sier Skullerud.

Etter å ha gått ubeseiret gjennom gruppespillet er Norge klare for semifinale i EM. Bronsemedaljen er allerede sikret. Spania eller Nederland (de møtes i siste gruppespillskamp i kveld) blir Norges semifinalemotstander.

Semifinalen spilles lørdag.