Serena Williams er klar for sin 26. Grand Slam-finale etter 6-0, 6-4 mot verdensfirer Agnieszka Radwanska i Australian Open-turneringen torsdag.

For sjuende gang er verdensener Williams klar for finalen i Melbourne. De seks første har hun vunnet. I lørdagens finale venter verdenssekser Angelique Kerber, som slo ut britiske Johanna Konta (nr. 47 i verden) med 7-5, 6-2 i den andre semifinalen.

– Jeg er glad for å være i enda en finale. Det er knapt til å tro, sa Williams.

Tyske Steffi Graf er nest mest-vinnende i Grand Slam-turneringer med sine 22 seirer. Williams står med 21 og vil dermed tangere Graf med seier i årets Australian Open. Flest seirer har Margaret Court, som vant hele 24 Grand Slam-titler.

Regjerende mester Williams brukte bare 20 minutter på å sikre åpningssettet.

Det er første gang Kerber tar seg til storfinale. 28-åringen fikk trøbbel med sensasjonen Konta i åpningssettet, men hadde langt bedre kontroll i det andre.

– Jeg skal gi alt i finalen. Jeg har ingenting å tape. Jeg ser fram til den kampen, sa Kerber om det som venter i lørdagens finale, hvor Williams er megafavoritt.

Første tyske siden 1996

Ikke siden 1996 har en tysk jente spilt finale i Melbourne. Anke Huber tapte mot Monica Seles. Forrige tyske seier i Australian Open kom ved Graf i 1994. Hele 36 upressede feil ble for kostbart for Konta.

– Johanna har hatt en strålende uke, og hun vil få en stor framtid. Hun kommer til å vinne mange turneringer, sa Kerber.

Nå ber hun om råd fra den tyske tennislegenden Graf før duellen med Williams.

– Jeg håper å få noen, ja. Så Steffi, skriv til meg. Dette er fantastisk for tysk tennis, sa Kerber.

– Det er helt vilt at jeg skal møte nummer én i verden, sa Kerber.

(©NTB)

HER FÅR DU ALLE SAKENE ETTER NORGES HÅNDBALLBRAGD: