Både Byrådsleder Monica Mæland og ordfører Trude Drevland har sans for Davy Wathnes forslag om å kalle opp svømmeanlegget i Bergen etter Alexander Dale Oen.

Kort tid etter at nyheten om Dale Oens bortgang ble offentliggjort, tok Davy Wathne på Twitter til orde for å kalle opp det nasjonale svømmeanlegget i Bergen etter Norges fremste svømmer gjennom tidene.

«Da vet jeg hva Bergens nye svømmehall skal hete! Oppkalt etter tidenes største!», skrev Wathne.

(Artikkelen fortsetter)

Sørger over Dale Oen VIDEO: Sørger over Alexander Dale Oen

Forslaget møtes med behersket og lavmælt entusiasme av byens politikere.

— Jeg synes det er en god idé. Men nå skal vi bruke dagen i dag til å kjenne på sorgen etter en fantastisk idrettsutøver og et flott menneske. Vi bør dessuten handle i tråd med hva familien ønsker og ser for seg, men dette er en idé vi bør vurdere , sier byrådsleder Monica Mæland.

Hun mottok som alle andre nyheten om Dale Oens plutselige død med forferdelse og vantro.

— Dette er fryktelig. Helt grusomt. Mine tanker er hos hans familie og venner. Jeg opplevde Alexander som en blid, entusiastisk og morsom person. Nå er han borte, og det er forferdelig, sier Mæland.

Også ordfører Trude Drevland er positiv til initiativet.

— Først tenker jeg at nå er vi alle i sjokk og sorg over å miste en slik flott idrettsutøver og mann. Så tenker jeg at det slett ikke er noe dårlig forslag. Det er noe vi tar med oss videre, for vi må ta stilling til hvordan Bergen bør markere at en slik person er gått bort. Som alle andre er jeg sjokkert og lei meg over dette, og nettopp derfor blir det prematurt å ta stilling til et slikt spørsmål akkurat nå, sier Drevland.

Hvordan vil du minnes Alexander Dale Oen? Skriv gjerne et minneord i kommentarfeltet.

Fakta om Alexander Dale Oen

  • Alexander Dale Oen var en norsk svømmer i verdenstoppen i brystsvømming.

  • Han ble født 21.05.1985 i Øygarden og døde 30. april i Flagstaff i Arizona i USA.

  • Meritter: Blant annet VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 2011. Vant OL-sølv på 100 meter bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 meter bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 meter bryst. EM-sølv på 100 meter bryst i 2006. Dale Oen fikk i tillegg åtte kongepokaler.

  • Dale Oen ble i 2011 kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer. Han ble i 2008 tildelt utøvernes pris på Idrettsgallaen. I 2011 fikk han prisen for beste mannlige utøver på samme arrangement.

Tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett i 2011.

(Kilder: Store norske leksikon, Wikipedia)