269 svømmere fra Norge og andre europeiske land var påmeldt, inkludert Alexander Dale Oen som skulle være det store trekkplasteret denne helgen. Men etter det tragiske dødsfallet tirsdag, er det nå bestemt at det ikke blir arrangert Bergen Swim Festival i 2012. — Vi har kommet frem til at vi må avlyse årets BSF. Det har vært mange argumenter for og i mot, vi har veiet disse og konkludert med at det vil være feil å arrangere nå i et stevne der Alexander skulle være det store trekkplasteret , sier BSF-leder Gjert Dahl til bt.no.

Flere internasjonale utøvere hadde omtrent satt kursen mot Bergen fra land som Spania, Island og Belgia. Tidlig onsdag ettermiddag bestemte komiteen seg for å avlyse, etter et times langt møte.

— Vi fikk også en anmodning fra svømmepresidenten om å avlyse. En tung beslutning som får store konsekvenser. Men det var det eneste riktige å gjøre i denne situasjonen, sier Dahl.

Bergen Swim Festival kommer ikke til å bli gjennomført ved en senere anledning.

— Nei, nå er det 2013 som blir neste gang, avslutter han.

(Artikkelen fortsetter )

Sørger over Dale Oen VIDEO: Sørger over Alexander Dale Oen

Hvordan vil du minnes Alexander Dale Oen? Skriv gjerne et minneord i kommentarfeltet.

Fakta om Alexander Dale Oen

  • Alexander Dale Oen var en norsk svømmer i verdenstoppen i brystsvømming.

  • Han ble født 21.05.1985 i Øygarden og døde 30. april i Flagstaff i Arizona i USA.

  • Meritter: Blant annet VM-gull på 100 meter bryst i Shanghai 2011. Vant OL-sølv på 100 meter bryst i Beijing 2008 og ble med det første norske OL-medaljør i svømming. Europamester på 100 meter bryst langbane i 2008, sølv på 50 og 200 meter bryst. EM-sølv på 100 meter bryst i 2006. Dale Oen fikk i tillegg åtte kongepokaler.

  • Dale Oen ble i 2011 kåret av Det europeiske svømmeforbundet til Europas beste herresvømmer. Han ble i 2008 tildelt utøvernes pris på Idrettsgallaen. I 2011 fikk han prisen for beste mannlige utøver på samme arrangement.

Tildelt Aftenpostens gullmedalje og Sportsjournalistenes statuett i 2011.

(Kilder: Store norske leksikon, Wikipedia)