Alv Bjarne Lervik har vært byggmester i en årrekke, og sier han har oppført mellom 300 og 400 hytter i sitt liv. Våren 2015 etablerte han et selskap som skulle bygge noen hytter og være ansvarshavende på Høyland i Lindesnes i samarbeid med selskapene som har bygd der. Det er en erfaring han ville vært foruten.

— Det er det verste rotet man kan komme opp i. De gjør jo opp veldig lite. Etter hvert sluttet jeg bare å fakturere dem og ville heller ha direkte kontakt med kundene, sier Lervik.

Misfornøyde hyttekjøpere

Gjennom selskapene NTB Eiendom, Fritidseiendommer, Naturhytten og Sørlandshytten har Joar Hauge, Ove Malmin og Rolf Atle Kristoffersen drevet salg av tomter og hytter på Høyland i Lindesnes og ved Øysang i Risør.

150221 Hytteomrde Lindesnes-1.ai

SMH Eiendom, NTB Eiendom, Fritidseiendommer, Naturhytten og byggselskapet Eiro Bygg har alle gått konkurs, nå også Lerviks selskap ABL Bygg og eiendom AS.Det har vært avdekket ulovlig bygging på begge feltene.

Flere hyttekjøpere er misfornøyde og sier de ikke har fått det de har betalt for. Mange av dem har krav på flere hundre tusen kroner i boene.

— Klarte ikke å skille

Nå har hytteprosjektene også fått konsekvenser for byggmester Alv Bjarne Lervik, som sier at hyttekundene ikke ville betale for at han skulle være ansvarshavende, og han skjønner hvorfor det ble slik.

— De har vel betalt mer enn de skulle allerede for hytta si, og de klarte nok ikke å skille mellom meg og de andre selskapene, sier Lervik.

Les også:

12. februar gikk selskapet til Lervik, ABL Bygg og eiendom AS, konkurs. Det er det sjette selskapet som er involvert på Høyland som går konkurs på et år.

Lervik vil likevel drive videre med sitt personlige foretak. Men han vil ikke ha noe mer med Sørlandshyttene å gjøre.

— Jeg skal hjelpe dem som har betalt meg for å være ansvarshavende og for å bygge hytta si. De som ikke har gjort det får klare seg på annen måte, sier han. Det betyr at Sørlandshyttene må gjøre avtale med en ny byggmester for å fullføre hyttene på feltene i Lindesnes og Risør.

Det bygges fortsatt i hyttefeltet. Foto: Espen Sand