Dermed er den tredje konkursen på to måneder i selskapene rundt hyttefeltet på Høyland i Lindesnes et faktum.

Stavanger Tingrett slo selskapet konkurs 27. mai. Tidligere i år har Eiro Bygg og NTB Eiendom, med flere av de samme menneskene involvert, gått konkurs.

Krav fra kemneren

Advokat Kjersti Lunde er bostyrer. Hun forteller at det er krav fra kemneren og Skatt Vest på 755.000 kroner som gjorde at selskapet gikk konkurs. Andre krav har hun ennå ikke oversikt over.

Vi hadde gjort mye feil. Avisskriveriene gjode at salget stoppet.

En rekke selskaper har vært involvert, og nå overtar enda et nytt. Sørlandshyttene AS er registrert i Brønnnøysund 19. mai, og har Rolf Atle Kristoffersen som styreleder og daglig leder. Han hadde de samme funksjonene i både Eiro Bygg og Naturhytten.

— En del av de som holder på å bygge hytter har overført kontrakten til Sørlandshyttene, sier bostyrer Lunde.

— De vil få bygget ferdig hytta si av det nye selskapet. De som ikke blir med må forholde seg til et konkursbo, sier Rolf Atle Kristoffersen.

- Veltet av Fædrelandsvennen

På spørsmål om hva konkursen skyldes, så svarer Kristoffersen av Fædrelandsvennen bidro sterkt.

Fædrelandsvennen har skrevet en rekke artikler om hyttebyggerne. Fokuset begynte etter at en hytte blåste ned i vinterstormen i januar.Naturhytten er anmeldt av Lindesnes kommune for å ha satt opp 11 ulovlige hytter. De er anmeldt av hyttebyggere som mener de ikke får det de er lovet. Naturhytten ble også utestengt fra Finn.no.

— Vi hadde gjort mye feil. Avisskriveriene gjorde at salget stoppet. Det er ikke deres feil. Dere har deres oppgave, men det bidro til at vi ikke kom over kneiken. Derfor var det nødvendig med nytt selskap for å dra dette i havn, sier han.

Kristoffersen sier at de er avhengige av å gjenopprette tilliten hos hyttekjøperne.

— Nå fører vi et «åpen bok-system». Det vil si at kundene får se hva de betaler for. Vi beviser fremdriften, og de betaler mindre summer etterhvert, sier han.