KRISTIANSAND: Tirsdag var Kilden og Stavanger Konserthus i møte med tre av saksbehandlerne i Skattedirektoratet for å diskutere momssaken.

— Vi benyttet anledningen til å fremføre vårt syn nok en gang. Vi fikk også stilt noen spørsmål, og saksbehandlerne fikk stilt noen spørsmål. Jeg vil kalle det et lyttemøte, sier Hans Antonsen, administrerende direktør i Kilden.

Får snart svar

Men Kilden og Stavanger Konserthus fikk ingen hint om hvordan direktoratet vil konkludere. Kilden ble første gang varslet om et mulig krav på tilbakebetaling av momskompensasjon på nesten 295 millioner kroner i april 2015. Stavanger Konserthus fikk et lignende krav. Da klagen ble oversendt Skattedirektoratet i februar ble det varslet en saksbehandlingstid på seks måneder.

— Da er vi i august eller september, og vi opplever at de vil svare innenfor fristen, sier Antonsen.

- Lite handlekraft

Han hadde håpet at saken ble behandlet i revidert nasjonalbudsjett i mai, men det ble den ikke. Finansminister Siv Jensen har heller ikke villet diskutere saken med Stavanger og Kristiansand.

— Fra politisk hold opplever vi at det er mange gode støtteerklæringer, men lite handlekraft. Jeg tror at det politiske miljøet synes at saken er vanskelig, men det burde den ikke være. Det dreier seg om et regelverk som Stortinget har bestemt, og hvordan det skal tolkes. Vi hadde håpet at de ville rydde opp i saken, for hele kultur-Norge venter på en avklaring. Både den forrige og den sittende regjeringen har skjøvet på saken. Det noterer vi oss. Vi har brukt mye tid på politikere, men vi ser at hvis vi skal vinne denne saken, er det Skattedirektoratet vi må overbevise.