— 2016 blir et spennende år, og jeg ser blant annet fram til å videreutvikle Kilden Digital, hvor konserter sendes live til ulike institusjoner i Agder. Jeg gleder meg til å være til stede på neste sending på

Trond Zachariassen (t.v.) og David Holme vil ha ansvaret for prosjektet Kilden digital, hvor 15 ulike institusjoner i Agder kan se konserter på skjerm, sendt via fibernett direkte fra Kilden. Foto: Kristian Hole

Presteheia omsorgssenter, og se prosjektet på nært hold, forteller den nye direktøren på Kilden, Hans Antonsen. Han var fram til i høst Venstre-ordfører i Grimstad, en jobb han har hatt siden 2007. Antonsen ble valgt til administrerende direktør i mars i fjor, og tok offisielt over stafettpinnen etter Bentein Baardson mandag.

Momskravet

Året byr også på utfordringer. Skatt Sørs momskrav på 294 millioner kroner ligger fortsatt som en mørk sky over Kilden. Men Antonsen er tydelig på at han ikke mister nattesøvnen på grunn av kravet.

— Vi har gode argumenter for vår sak, og vi har klaget på vedtaket fra Skatt Sør. Det går ikke an at Kilden mottar offentlig støtte med hundrevis av millioner, og deretter får et strengt krav om å betale de tilbake. Jeg har veldig lyst til at denne konflikten skal bli løst i løpet av året. Samtidig vil vi bruke minst mulig tid på momssaken, for at det ikke skal gå utover det kunstneriske.

Myk start

— Hvordan var første dag på jobb?

— I dag har jeg blant annet vært på orienteringsmøter, og på øvelse med Kristiansand Symfoniorkester, som forberedte vakker musikk til nyttårskonserten med Ingrid Bjørnov på onsdag. Med andre ord en veldig god start på uka.

— Hva er den største forskjellen mellom deg og Baardson?

— Det er vanskelig å si, men Bentein er en fremragende kunstner. Jeg har erfaring fra lederstillinger, men ingen erfaring som kunstner. Likevel opplever jeg at Kilden trengte en person med ledererfaring. Det er ikke vanlig at det sitter en kunstner på toppen, selv om det fungerte bra med Baardson.

Vil fjerne generasjonsskille

Hans Antonsen håper på en løsning når det kommer til Skatt Sørs momskrav på 294 millioner kroner. Foto: Kristian Hole

Antonsen har flere tydelige mål for året når det kommer til tilskuere.— Jeg håper på å bygge ned alderssperrer, foreksempel på KSO-konserter. Vi håper på at flere generasjoner tar turen til Kilden i år, og at besøkstallene kan stige fra fjoråret. Jeg var på «En Folkefiende» i fjor med skoleelever fra tiende klasse. De likte virkelig oppsetningen, og det viser at Kilden har noe for alle aldersgrupper.

— Et annet mål er å lykkes med det klassiske teateret, og jeg håper på gode tilskuertall på store oppsetninger som «Sound Of Music» og «Kunst», men også litt mindre stykker som «Skyggene Ser Oss». I en ideell verden hadde Kilden hatt en jevnlig flyt av ulike teaterstykker hele tiden, det er en drøm jeg har.

Politisk bakgrunn

— Hvordan bruker du dine erfaringer fra politikken i direktørjobben?

— I enhver organisasjon handler det om samspillet mellom mennesker, noe jeg har erfaring med. Vi har folk på huset som er utrolig dyktige, alt fra teknisk personell til utøverne på scenen. Å bli en del av Kilden er som å hoppe på et tog i høy fart. Ting fungerer veldig bra her. De satt ikke og ventet på at den nye direktøren skulle komme, avslutter Antonsen.