— Dette vedtaket kan ikke bli stående. Det må løses juridisk eller politisk. Konsekvensene for Stavanger og Kristiansand vil bli svært alvorlige, men også for andre kulturbygg i landet vil konsekvensene kunne bli store. Derfor er dette en sak som berører flere enn de to byene, sier ordfører Harald Furre i en felles pressemelding fra Kristiansand kommune og Stavanger kommune.

Les kommentar: Drepende momskrav

Telefonmøte

I går ble det klart at Kilden Teater- og Konserthus og Stavanger konserthus må tilbakebetale 550 millioner i momskompensasjon.

Torsdag morgen hadde ordfører i Kristiansand, Harald Furre, og ordfører i Stavanger Christine Sagen Helge et telefonmøte for å diskutere kravet. I møtet deltok også rådmann i Stavanger kommune, Inger Østensjø, i tillegg til administrerende direktør Per-Harald Nilsson og styreleder Tora Aasland i Stavanger konserthus. Kristiansand var representert ved ordfører Harald Furre og rådmann Tor Sommerseth. Fra Kilden teater- og konserthus deltok stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius. Der ble de enige om å klage inn kravet til Skattedirektoratet.

- Urimelig krav

— Dette er et urimelig krav som verken Stavanger eller Kristiansand vil godta. Vi mener at vedtaket ikke er i tråd med lovgivers intensjon. Begge byene kommer til å klage på vedtaket, og vi er enige om å samarbeide videre i denne saken. Parallelt med klagen vil vi be om møter både med kulturminister Thorild Widwey og finansminister Siv Jensen sier ordfører Christine Sagen Helgø i pressemeldingen.

- Kort frist

Harald Furre opplyser at verken Kristiandsand eller Stavanger er fornøyd med den korte betalingsfristen som skattemyndighetene har satt for millionkravene.

— I svarbrevet er betalingsfristen satt til 1. desember. Vi vil søke om betalingsutsettelse til etter at klagen er behandlet av Skattedirektoratet, sier Furre i pressemeldingen.