— Jeg føler meg glad og beæret over å få en slik forespørsel. Det er en tillitserklæring, og dette er en spennende oppgave å gå løs på. Det gleder jeg meg veldig til, sier Marianne Elisabeth Johnsen (52) til Fædrelandsvennen.

Fronth blir vara

Mandag ettermiddag valgte representantskapet for Kilden Marianne Elisabeth Johnsen til ny styreleder. Per Fronth blir hennes personlige vararepresentant. Resten av det nye styret velges i januar 2016, skriver Kulturdepartementet i en pressemelding.

Johnsen erstatter Anne Carine Tanum, som blant annet er styreleder for Den Norske Opera & Ballett.

- Begeistret

Marianne Elisabeth Johnsen er advokat og har en Master of Business Administration (MBA), har operativ ledererfaring fra Elkem og Ullevål sykehus og er i dag selvstendig næringsdrivende.

Johnsen har lang og bred styre- og styreledererfaring fra inn- og utland i børsnoterte og private selskaper. Hun har blant annet styreledererfaring fra Flyktninghjelpen og er i dag styreleder i Norges Sjømatråd, leder av flere valgkomiteer og er styremedlem i Litteraturhuset.

— I hele min yrkesaktive karriere har jeg prøvd å kombinere børs og katedral. Det har vært spennende å jobbe i det private næringsliv og å være styreleder i humanitære organisasjoner som Flyktninghjelpen, sier Johnsen.

- Alt kan løses

- Hva slags inntrykk har du av Kilden?

- Jeg har et utrolig bra inntrykk av Kilden, og har fulgt huset siden det åpnet i 2012. Jeg har et godt inntrykk av hva som har vært satt opp og hva som er planlagt. Det vil alltid være noen utfordringer knyttet til enhver virksomhet, og det vil det også være ved Kilden. Jeg er veldig begeistret for å gå løs på denne oppgaven.

- Har du noen tanker rundt den pågående momssaken?

— Nei, det har jeg ingen konkrete tanker om. Jeg har bare lest om saken i pressen. Mine tanker generelt rundt slike saker, er at det meste er mulig å løse. Det gjelder nok denne saken også. Jeg er en løsningsorientert person og ikke en problemstabler, svarer Johnsen.

Har tro på nytt styre

I januar velges resten av det nye styret.

- Jeg har en profesjonell tilnærming til dette, og har stor respekt for hver og en i det kommende styret. Jeg har stor tro på at det velges kompetente folk som kan utgjøre et helhetlig team. Styrets viktigste oppgave er å være konstruktivt kritisk og støttende til administrerende direktør. Det er en oppgave vi tar på alvor, sier Marianne Johnsen.

Mandag hadde styret i Kilden sitt siste styremøte med Anne Carine Tanum som styreleder. Da ble blant annet årets økonomi og neste års budsjett diskutert. Mens Kilden ser ut til å gå over 4 millioner med overskudd i 2015, budsjetteres det med et overskudd på 2 millioner kroner i 2016.