— Det er et stort beløp. Vi har bedt om betalingsutsettelse, men ikke fått den bekreftet fra Skatt Sør, sa rådmann Tor Sommerseth til formannskapet onsdag.

Anker avgjørelsen

Rådmannen orienterte formannskapet om hvordan kommunen håndterer gigantregningen fra skattevesenet. Kommunen har varslet at de ikke vil akseptere kravet.

Tirsdag ettermiddag sendte Kilden klagebrev til Skatt sør, for å anke momskravet på 294 millioner kroner inn for Skattedirektoratet. Ordfører Harald Furre har varslet at kommunen etter all sannsynlighet vil gå til sak mot Skattedirektoratet, hvis kommunen ikke får medhold. Samtidig jobber han for å finne en politisk løsning på saken.

Må betale uansett

— Men regningen må likevel betales før klagebehandlingen begynner. Så vil vi få pengene refundert hvis kommunens krav vinner fram, sa rådmannen til formannskapet.

Tilskudd til Kilden

Det var to forhold som opptok rådmannen. Det ene var selv regningen som må betales. Det andre var hvordan Kilden skal settes i stand til å håndtere situasjonen.

— Det må ekstraordinære tilskudd til Kilden for at de skal klare dette. Revisjonen og Fylkesmannen sier det er greit at vi ikke har fått innarbeidet dette i budsjettet nå, sa rådmannen.

Momskravet til kommunen er på 294 millioner kroner. Med renter er regningen blitt på 350 millioner kroner.