Tirsdag formiddag hadde det nye Kilden-styret sitt første styremøte. Et gjennomgående tema var momskravet fra Skatt Sør.

Kulturminister

Administrerende direktør på Kilden, Hans Antonsen, skrøt av prosjektet Kilden Digital på styremøtet tirsdag. Foto: Kristian Hole

— Vi har avtalt et møte med kulturminister Linda Hofstad Helleland i Oslo onsdag 2. mars. Saken blir jo ikke avgjort der på noen som helst måte, men betydningen av at politikere involverer seg kan bli stor, og jeg håper at kulturministeren vil prøve å bidra til å rydde opp i momskrav-rotet, forteller Hans Antonsen.Antonsen håper på så stort engasjement fra politikere som mulig, og tror oppmerksomheten kan bidra til en løsning for både Kilden og Stavanger konserthus.

— Vi kommer også til å reise sammen med representanter fra Stavanger konserthus, som er i en lignende situasjon som oss, med et krav på 256 millioner, legger han til.

Han forteller videre at Skattedirektoratet og Skatt Sør antagelig vil fatte et vedtak angående momssaken mot Kilden i løpet av våren. Det gjeldende kravet er på 294 millioner kroner.

På styremøtet fikk direktøren skryt for håndteringen av momssaken.

— Jeg må gi ros til Antonsen for å ha tatt tak i momssaken på en strukturert og ryddig måte. Han takler dette på en utmerket måte, sier styremedlem Tore Askildsen.

- Alt kan ordnes

Styreleder Marianne Elisabeth Johnsen har troen på å finne en god løsning på momskravet. Foto: Kristian Hole

Den nye styrelederen i Kilden, Marianne Elisabeth Johnsen, tror at Kilden og Skatt Sør vil finne en løsning på kravet:— Alt kan ordnes. Jeg er en løsningsorientert person, som har troen på at dette kommer til å gå bra, sier hun.

— Hvordan opplevde du ditt første styremøte på Kilden?

— Kildens visjon er jo å «berøre og begeistre», noe jeg har følt på i dag. Jeg opplevde styret som svært engasjert. Styremedlemmene har veldig ulik kompetanse i sine felt, noe som er positivt. Og jeg kan jo ikke klage når mitt første styremøte ble akkompagnert av de vakre tonene fra «Sound of Music»-øvelsene fra naborommet, sier Johnsen.

Kilden Dialog

Styreleder Marianne Elisabeth Johnsen (i midten) under tirsdagens styremøte på Kilden. Foto: Kristian Hole

Utvidelsen av prosjektet Kilden Dialog, hvor KSO-konserter blir sendt digitalt til forskjellige omsorgsenter i Kristiansand, var også et tema som ble tatt opp på styremøtet.— Målet for 2016 er at alle omsorgssenter i Kristiansand skal få dette tilbudet. Senere kan vi tenke på å utvide konseptet til flere institusjoner i Agder, sier Antonsen.

Antonsen har selv bevitnet på nært hold at prosjektet fungerer.

— Jeg satt ved siden av en 101 år gammel dame på Presteheia omsorgssenter da de sendte KSO-konserter digitalt fra Kilden. Der hentet de eldre fram både mozell og vin, og hun sa «jeg tar gjerne et glass rødvin til denne konserten» mens hun smilte, så det er givende å se at det fungerer i praksis, sier Antonsen.