Manuel Neuer, goalkeeper of Schalke 04 makes a save during their Champions League semi-final first leg soccer match against Manchester United in Gelsenkirchen April 26, 2011. REUTERS/Thomas Bohlen (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) Foto: THOMAS BOHLEN

Sjelden har man sett maken til overkjøring i en semifinale i Champions Leauge. Hadde ikke Schalke 04 hatt en gnistrende god Manuel Neuer før pause ville Manchester United ledet 4-0 eller enda mer.

De første 45 minuttene var bortimot en kontinuerlig angrepsstorm mot Neuer i Schalke-buret, og den tyske landslagskeeperen viste hvorfor nettopp Manchester United har lagt ut agn både lenge og vel.

— Forhåpentligvis kan ingeting gå galt for oss denne sesongen. Vi spilte flott fotball i dag, og vi leverte varene. Sjansene måtte komme, vi spilte som et lag. Vi håper vi kan vise oss fra den samme siden neste helg. Neuer spilte meget godt, han er en svært solid keeper , sier United-målvakt Edvin van der Sar til Viasat.

Havner ikke 25-åringen på Old Trafford neste sesong vil det være en overraskelse på linje med at Schalke slår ut United neste uke. For nå kommer Sir Alex Ferguson til å åpne lommeboken på vidt gap. Også Bayern München snuser på keeperen.

- Det føles herlig. Laget mitt spilte så godt i dag. Når de spiller opp mot sitt beste, som dette, gir det meg en god følelse. Hjemme har vi vært fantastiske i hele år, og i kveld fikk vi se Manchester United på sitt aller beste. Men Schalke har en fantastisk målvakt. I kveld var han helt utrolig, noe av det beste jeg har sett en keeper gjøre mot United noensinne. En unik prestasjon , sier Sir Alex Ferguson.

Statistikksenter Premier League:

Elendig forsvarsspill

For å oppsummere burde Rooney gitt Manchester United ledelsen i det tredje minutt da han siktet mot krysset, og traff så godt at Neuer måtte strekke alle sine 194 centimeter for å holde vertene inne i kampen. Tre minutter senere var Neuer på rett plass da Ji Sung Park klemte til. Returen gikk til Hernandez, men «Chicharito» var i offside.

Etter 14 minutters spill prøvde Hernandez på nytt, men skuddet ble igjen plukket av Neuer. I det 21. minutt klinket Hernandez til for tredje gang, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

Hans fjerde forsøk kom syv minutter senere, men nok en gang strøk skuddet stolpen til Neuer. I det 28. minutt forsøkte Giggs seg med en hard heading, men Neuer klarte på magisk vis å sideforskyve nok til å redde enda en gang. Så gikk det hele åtte minutter før United skapte en ny kjempesjanse.

Nok en gang fyret Hernandez løs, nok en gang reddet Neuer. I omgangens siste spilleminutt ble Giggs spilt igjennom, men hans forsøk på en chip endte i ingenting etter en «Schmeichel-stjerne» av kampens store spiller Manuel Neuer.

(Artikkelen fortsetter)

Ryan Giggs ga Manchester United ledelsen, fremspilt av Wayne Rooney (Foto: Digitalsport)

Klam følelse

For målvakten fikk liten eller ingen hjelp fra de ti andre i blått. Schalke hadde ikke press på ballfører, soneforsvaret slo store sprekker og angrepsspillet var fullstendig tannløst.

Etter pause fortsatte bombardementet mot Neuer, men selv ikke på åpent mål maktet Ryan Giggs å score. I det 48. minutt fikk waliseren kampens største mulighet, men med høyrebeinet endte det hele med utspill fra mål.

Litt bedre gikk det med Hernandez tre minutter senere. Men da «den lille erten» endelig fikk ballen i mål ble scoringen annullert for offside.

Utover i andre omgang må nok United-spillerne ha fått en klam følelse, for presset avtok noe, og Schalke-spillerne fikk samlet seg en del. Tyskerne skapte sågar et par muligheter. Skulle det virkelig ende målløst for de røde?

Neida.

Raknet fullstendig

I det 67. minutt fikk United endelig hull på byllen. Rooney falt dypt ned i banen, fintet skudd og spilte gjennom Ryan Giggs. Neuer kom ut, men waliseren trillet ballen kontrollert under blekkspruten helt bakerst.

Med målet skrev Ryan Giggs seg også inn i historiebøkene som den eldste målscoreren i Mesterligaen noensinne. Han er 37 år og 148 dager, og har nå scoret i 15 forskjellige sesonger i Europas gjeveste klubbturnering.

Schalke ranet etter baklengsmålet.

2-0 kom bare to minutter senere. Hernandez dempet et oppspill, og spilte fri Rooney som trillet ballen til side for Neuer med sitt første touch.

— Det er vanskelig å bortforklare dette, vi er underlegne hele kampen. Mot en klassemotstander som dette hadde vi ingen mulighet , sier Schalkes midtstopper Cristoph Metzelder

Med to bortemål var kampen kjørt, og United har nå finalespill i lomma. Unngår man en bombe på Old Trafford venter enten Barcelona eller Real Madrid på Wembley 28. mai.

PS: Cristiano Ronaldo ble i 2003 kjøpt av Manchester United etter å ha holdt lekestue med United-spillerne i en kamp Sporting Lisboa vant 3-1. På flyet hjem skal United-spillerne ha bedt Ferguson pent om å kjøpe unggutten. Manuel Neuers kontrakt med Schalke går ut etter neste sesong. 20. april gikk tyskeren ut og offentliggjorde at han ikke vil forlenge med sin nåværende klubb. Mon tro om ikke 25-åringen blir nevnt på flyet hjem til Manchester.