Når Manchester United-spillerne i kveld løper ut på Veltins-Arena er det 12. gang de røde djevlene spiller semifinale i den gjeveste europacupen.

Fire ganger har de gått helt til finale, tre ganger har de vunnet den (1968, 1999 og 2008) - men fremdeles ligger Sir Alex Ferguson og United et stykke bak teten når det gjelder å hente hjem den store bøtta.

— Forventningene har alltid vært store når det gjelder europacup, og man blir misunnelig på andre klubber som har gjort det veldig bra, sier Sir Alex Ferguson til Manchester Evening News før kveldens første av to møter med Schalke 04. Statistikksenter Premier League:

Real er kongelaget

Kongene av Europa er fremdeles Real Madrid som har vunnet ni ganger, og tapt tre finaler. AC Milan har syv triumfer og fire finaletap. Bayern München har vunnet halvparten av sine åtte finaler, mens Uniteds erkerival Liverpool har fem seirer og to tap totalt.

- Vi prøver å ta dem igjen , sier Ferguson.

Men skal det bli mer sølvtøy i skapet må tysk motstand feies til side. Og det er lettere sagt enn gjort. Alle kjenner til tyske lags evne til å spille godt i turneringer – ikke minst det tyske landslagets sluttspillstatistikk. I klubbturneringer har United faktisk aldri slått ut et tysk lag over to kamper.

Sure tyskertap

— Ingen tror at dette vil bli enkelt. Schalke har slått alle de har møtt hjemme i årets turnering, inkludert Valencia og Inter Milan. Isolert sett er de i god form, sier skotten.

Fire ganger har United forsøkt å beseire tyskere over to kamper. Bayern München har slått ut United to ganger, og Borussia Dortmond og Bayer Leverkusen har begge sendt engelskmennene ut av turneringen i henholdsvis 1997 og 2002. * LIVE kl. 20.45: Schalke - Man Utd

At Ole Gunnar Solskjær scoret på overtid i finalen i 1999, mot nettopp Bayern München, skal selvsagt ikke glemmes. Men Ferguson er garantert innstilt på å bryte tokampsbarrieren nå. At han røk for nettopp Bayern München i fjorårets kvartfinale gjør at Ferguson vil ha tysk revansje.

I fjor ledet United 3-0 hjemme i første kamp, men etter at Rafael Da Silva ble utvist fikk tyskerne inn to mål på bortebane. I München endte det 2-1 til Bayern som gikk videre på bortemålsregelen.

(Artikkelen fortsetter)

Schalke har aldri vært i en semifinale i Mesterligaen. Her lytter Peer Kluge (t.v), Raul, Benedikt Hoewedes og keeper Manuel Neuer til trener Ralf Rangnick (midten). (Foto: Scanpix)

Historisk målvakt

— Dette blir en vanskelig kamp, og vi skal behandle den der etter, sier Ferguson om kveldens oppgjør.

Han får endelig sitt favoritt-stopperpar på banen når Rio Ferdinand og Nemanja Vidic begge spiller fra start. Hvorvidt manageren mønstrer fem eller fire mann på midtbanen er langt mer usikkert, men at Ji-Sung Park og Wayne Rooney er i startoppstillingen skal være klart. Så gjenstår det å se om formspilleren Javier Hernandez får tillit på topp, og om superveteran Ryan Giggs starter på banen eller på benken.

Bakerst står garantert Edvin van der Sar 40-åringen skriver historie helt på egenhånd når han i kveld spiller sin 13. semifinale i Champions League, og dermed inntar delt ledelse sammen med Claude Makelele.

— Det er alltid hyggelig å være involvert på vinnerlag. Vi har vært gode i det siste så forhåpentligvis kan vi fortsette trenden. Jeg har hatt en ganske god karriere så langt, la oss håpe jeg kan avslutte den på en fin måte, sier keeperen.

(Artikkelen fortsetter)

Keeper Edvin van der Sar får en nøkkelrolle mot Schalke. Her redder han en avslutning i kvartfinalen mot Chelsea. (Foto: Scanpix)

Unge og sultne

I Schalke-leiren er det optimisme og spore, men tyskerne er ikke redde for å innrømme at denne gang er det få som levner dem store sjanser mot den engelske motstanderen.

— Sir Alex Ferguson har mer erfaring, og han har vunnet flere trofeer. Manchester United har et veldig erfarent lag, og i snitt har de tre-fire år eldre spillere enn oss. Men kanskje kan vår mangel på erfaring gjøre at vi er mer sultne og har større mot, sier Schalke-trener Rolf Rangnick til soccernet.com.

Han håper tyskeres sensasjonssesong kan fortsette helt til Wembley, og med en spiss ved navn Raul på laget kan ikke Schalke 04 avskrives.

- Med unntak av Raul, som kanskje er i denne situasjonen for siste gang, så har vi et lag som er ukjent med dette. Vi må vise hva vi kan, og få det beste ut av situasjonen. Så kan vår unge alder forhåpentligvis bli en fordel , sier Rangnick.