Statistikksenter Premier League:

Arsenal har ødelagt for seg selv i sesongavslutningen. Laget har lenge truet Manchester United i kampen om ligagullet, men med fem uavgjorte på de seks siste kampene har avstanden til toppen stadig økt.

Møtet med Bolton var nærmest som et være eller ikke være for London-klubbens tittelambisjoner, men med nok et poengtap får sannsynligvis Arsenal nok med å kjempe om annenplassen på tabellen.

Siden tapet mot Birmingham i ligacupfinalen har Arsenal kun vunnet to av ti kamper — mot Leyton Orient og Blackpool.

Bolton tok ledelsen ved Daniel Sturridge før pause, mens Robin van Persie scoret i sin sjuende strake bortekamp like etter hvilen – noe ingen annen har gjort før ham i Premier Leagues historie. Arsenal jaktet mål i sluttminuttene, men i stedet var det hjemmelaget som avgjorde kampen. Tamir Cohen stanget inn seiersmålet etter en corner minuttet før slutt.

- Det var deilig. Vi ville vise for fansen at cuptapet for Stoke (0-5) forrige helg bare var en dårlig dag. Vi kjempet for tilhengerne i dag, og det var godt å vinne, sa Sturridge.

Slagen Wenger

Arsene Wenger var en preget mann etter kampen.

— Jeg er veldig skuffet. Jeg føler vi har vært nærmere teten i år enn på lenge. Tapet er tungt å svelge nå, sa Wenger til Sky Sports etter kampen.

- Det er hardt å tape kamper på denne måten. Vi ga alt og spilte med en fantastisk gnist, men hellet var ikke på vår side til slutt. Bolton spilte som om det var en cupkamp, sier Wenger, som ikke vil svare på om gulldrømmen nå er knust.

— Vi må bare fortsette å kjempe det vi klarer. Spillerne hadde riktig innstilling og ga alt i dag. Vi hadde sjanser nok til å vinne, men nå er det bare surt, sier Wenger.

(Artikkel fortsetter)

HEDRET FAREN: – Det var utrolig deilig å score. Det ble et følelsesladd øyeblikk for meg, sa Cohen, som nylig mistet sin far, den tidligere Liverpool-spilleren Avi Cohen. Foto: Scanpix

Snytt for straffe

Arsenal var friskest fra start, og burde fått sjansen fra straffemerket allerede etter seks minutters spill. Matthew Taylor felte Theo Walcott uten å være nær ballen innenfor sekstenmeteren, men bortelaget fikk kun et hjørnespark.

Deretter bet gjestene seg fast, og kom til tre gode skuddforsøk det neste kvarteret – men nettmaskene fant laget ikke.

Bolton kom etter hvert mer med i kampen, og det resulterte i store sjanser i begge ender.

Samir Nasri lekte seg utenfor Bolton-feltet etter 37 minutter, og fikk til slutt sendt av gårde et skudd som havnet like utenfor fra 17 meters hold.

Like etterpå ble Lee flott spilt fri av Daniel Sturridge, men koreaneren var ikke besluttsom nok – og Arsenal-keeper Wojciech Szczesny fikk ryddet opp.

Bolton skulle likevel få uttelling på det påfølgende hjørnesparket. Arsenal er laget i Premier League som har sluppet inn størst andel mål etter dødballer, og det var også oppskriften Bolton tok i bruk.

Gary Cahill raget høyest og headet mot bakre stolpe, hvor Nasri reddet på streken. Daniel Sturridge var påpasselig frampå på returen og headet ballen over streken.

Like før pause hamret Cesc Fabregas ballen i stolpen – og dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en heldig ledelse.

Van Persie-rekord

Etter hvilen fortsatte kampen i friskt tempo – med Arsenal som det mest skapende laget.

Spillerne hadde nesten ikke rukket å komme på banen etter pause før kampens andre straffespark var et faktum. Johann Djorou kom på etterskudd mot Daniel Sturridge i feltet, og Bolton fikk et noe billig straffespark bare 30 sekunder inn i omgangen. Forsøket fra Kevin Davies var imidlertid alt for spedt, og Szczesny reddet greit.

Strafferedningen var gnisten Arsenal trengte, for like etterpå raste laget i angrep og satte inn utligningen. Robin van Persie spilte vegg med Cesc Fabregas i Boltons sekstenmeter, og skjøt sikkert i mål fra 16 meters hold. Det var nederlenderens sjuende scoring på de sju siste bortekampene i Premier League.

Etter 70 minutter fikk Samir Nasri en eventyrlig mulighet til å sende Arsenal i ledelsen. Van Persie sendte franskmannen alene med keeper, men midtbanespilleren avsluttet rett på Jaaskelainen fra 13 meters hold. Nasri fikk ballen igjen og forsøkte å runde keeper, men fra skrått hold måtte han se at avslutningen ble reddet på streken av Gary Cahill.

Arsenal presset på for den avgjørende scoringen i sluttminuttene, men i stedet var det hjemmelaget som kunne juble til slutt.

Og nok en gang kom målet etter en dødball. Tamir Cohen raget høyest på corneren til Matthew Taylor, og stanget inn seiersmålet minuttet før slutt.

Med fire kamper igjen av sesongen er Arsenal nå ni poeng bak ledende Manchester United. Chelsea innehar annenplassen med tre poengs forsprang på Arsenal.