Manchester United's manager Alex Ferguson kicks the ball during their training session in Gelsenkirchen April 25, 2011. Manchester United will face Schalke 04 in their Champions League semi-final soccer match on Tuesday. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix
Schalke 04's coach Ralf Rangnick gestures during a training session in Gelsenkirchen April 25, 2011. Schalke 04 will face Manchester United in their Champions League semi-final soccer match on Tuesday. REUTERS/Alex Domanski (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix

I kveld starter siste etappe mot Wembley for Champions League-lagene. Schalke 04 tar i mot Manchester United hjemme på Veltins-Arena.

FØLG KAMPEN HER — LIVE 20.45: Schalke - Man Utd

Manchester United sikter på sitt 19. ligagull i England, og leder serien med seks poeng ned til Chelsea når fire kamper gjenstår. Litt tyngre går det for Schalke i Tyskland, klubben ligger på 10. plass, et hav av poeng (17) opp til Hannover, på tredje plass.

Statistikksenter Bundesliga:

Sliter mot tyskere

Men det blir ikke enkelt for engelskmennene å komme til Gelsenkirchen i kveld. Manchester United har, ifølge Infostrada, aldri slått tysk motstand i semifinalen. På to forsøk har de røket ut mot henholdsvis Bayern Leverkusen (2001-02) og Borussia Dortmund (1996-97).

Men engelskmennene slo Bayern München i finalen i -99, den eneste seieren laget har mot tysk motstand i cupspillet i Mesterligaen.

Schalke har vunnet tre av fem kamper hjemme mot engelsk motstand, sist i 2001-02 da de slo Arsenal, skriver Infostrada. Men på de tre kampene (hjemme og borte) mot engelsk motstand etter dette har ikke laget scoret. Så selv om det har blitt målrikt mot Valencia (6 mål totalt) og Inter (10 mål totalt) er det ikke sikkert kveldens kamp blir like underholdende.

Første semifinale

Kveldens kamp i Gelsenkirchen blir historisk for Schalke, det er første gang laget spiller en semifinale i turneringen.

Schalke har vunnet de siste fem hjemmekampene i Champions League, noe som er klubbrekord.

Foran kveldens kamp mangler Dimitar Berbatov, Darren Fletcher, Owen Hargreaves og Bebe for United, mens Schalke på sin side kan bli nødt til å klare seg uten Benedict Höwedes.

Statistikksenter Premier League:

- Rios kvaliteter avgjørende

Foran kveldens kamp er United-manager Alex Ferguson veldig glad for å ha Rio Ferdinand tilgjengelig.

— Rios kvaliteter viste seg i det første oppgjøret mot Chelsea. Han var helt utrolig. Hans erfaring og kvaliteter er helt avgjørende i den situasjonen vi befinner oss i. Han er frisk og klar for å spille, noe som er et stort skritt i riktig retning for oss, sa Ferguson ifølge united.no.

Samtidig legger ikke skotten skjul på at han vil få Uniteds merittliste opp på nivået til de mestvinnende klubbene i Europa.

- Forventningene har alltid vært høye i europeiske turneringer, man blir misunnelig på de andre klubbene med god statistikk i Europa. Vi prøver å komme oss på nivå med de klubbene , sier Ferguson ifølge united.no.

- Mindre å tape

Schalke-trener Ralf Rangnick mener det tyske laget må følge oppskriften de brukte mot Inter.

- Mot Inter var vi gode på overganger, samtidig hadde vi et kollektivt godt og disiplinert lag. Det må vi også ha når vi skal møte Manchester United. Vi har mye mindre å tape over to kamper enn dem. Vi tar oppgaven vår på alvor, og skal gå ut og nyte kampene, sier Rangnick ifølge Schalkes hjemmeside.

Rangnick sier videre at laget må fokusere på jobben de har å gjøre.

— Uansett hva stillingen er, må vi holde fokus på oppgavene våre. Det som blir avgjørende i kveld er hvordan Schalke spiller. Vi møter et lag som er mer kompakt og organisert enn Inter. Samtidig har de et veldig godt angrep, ikke bare anført av Hernandez og Rooney. Men også Park, Nani, Giggs og Evra er offensivt innstilt, sier Rangnick.

Kampen følger du her fra kl.20.45!