For langt gress på banen, dårlige dommere og «negativfotball» er blant emnene i mange opphetede debatter før den tredje av fire kamper mellom rivalene i løpet av 18 dager.

Onsdag står første semifinalemøte i mesterligaen for tur. Aldri har de to storklubbene møttes så mange ganger på så kort tid. Spenningen og prestisjen knyttet til El Clásico-kampene er stor.

– Gresset (på Santiago Bernabéu) er langt, men jeg kommer ikke til å gråte av den grunn. Det er helt normalt at Real Madrid tar ekstra hensyn til forsvarsspillet sitt og stopper pasningsspillet vårt. Mourinho vil bruke alle midler, sier Barcelona-stjernen Gerard Piqué.

På vinnersporet

Real Madrid-trener José Mourinho er igjen på vinnersporet i hans «evige kamp» mot katalanerne. Etter to mesterligatriumfer som Chelsea-sjef og en fra Inter-benken, er portugiseren med assistentfortid fra Barcelona en dårlig likt mann i Catalonia.

Forrige uke sørget Mourinhos menn for Real-seier i El Clásico (cupfinalen) for første gang på tre år. Dermed sikret «The Special One» også sitt første trofé med den spanske hovedstadsklubben.

Onsdag er Barcelona-kaptein Carles Puyol tilbake etter strekkskade. Likevel blir det defensivt hodebry med spillere som Eric Abidal, Adriano Correia og Maxwell er utilgjengelige for spill.

Statistikksenter La Liga:

Seiersresept

Real Madrid kan ha funnet seiersresepten. Etter 1-1 i serien 16. april, ble det overtidsseier i cupfinalen fire dager senere. Lagets ultraaggressive taktikk er til hodebry for pasningsglade Barcelona-spillere.

Spillestilen er omdiskutert i Spania ettersom hovedstadslaget har fått en spiller utvist i samtlige siste tre møter.

Før firerrekken av kamper i forbindelse med påsken, hadde Pep Guardiolas menn i Barcelona vunnet alle de fem siste oppgjørene mot Real Madrid. Målforskjellen var på solide 16-2 i Barcas favør. (©NTB)