Tirsdag sa portugiseren at Guardiola er den eneste treneren i verden som kritiserer riktige avgjørelser av dommerne.

– Inntil nylig hadde vi tre typer av fotballtrenere. En veldig liten gruppe som aldri snakker om dommerne. Så har vi en større gruppe, der jeg er med, som kritiserer dommerne når de gjør store feil. Det er også en andel som liker å skryte av en god dommerjobb. Men, etter hva Pep sa her om dagen, går vi inn i en ny æra med nok en gruppe. Den inkluderer i øyeblikket bare ham. Og den kritiserer altså riktige avgjørelser dommerne har stått for. Det har jeg aldri før sett i fotballen , sa Mourinho tirsdag.

Bakgrunnen for uttalelsene var at Guardiola klaget på et avblåst (offside) mål i cupfinalen nylig. Reprisene viste at dommeren gjorde helt rett.

Guardiola svarte med et til ham å være uvanlig krast verbalt slag tilbake. – Det gir meg en dårlig smak i munnen at en du har jobbet med i fire år, tror mer på hva som står i avisene enn på meg. Vi møtes 20.45 onsdag på banen, men Mourinho ser allerede ut til å tro at han har vunnet, sa en syrlig Pep.

Real Madrid og Barcelona møtes i mesterligasemifinale onsdag og 3. mai.

Real klarte 1-1 i den siste seriekampen mellom de to. Det tross en utvist spiller. Cupfinalen ble vunnet 1-0. Dermed har Real snudd en halvlang tapsrekke mot «Barca» til et lite psykologisk overtak.

(©NTB)