Den tyske landslagskeeperen Manuel Neuer har bestemt seg for ikke å forlenge kontrakten med Schalke.

Det meldte klubben selv onsdag. Dermed kan det være duket for en snarlig overgang for 25-åringen. Neuers nåværende kontrakt løper ut i 2012. Statistikksenter Bundesliga:

– Jeg tok avgjørelsen uten påvirkninger utenfra. Beslutningen hadde ikke noe å gjøre med trenerbyttet eller personer i klubben , sa Neuer til Schalkes nettsider.

– Jeg ønsker å holde muligheten åpen for klubbskifte etter å ha vært trofast i 20 år mot en klubb, la sisteskansen til.

Trenger penger

Gjeldstyngede Schalke vil trolig gi slipp på landslagskeeperen etter sesongen. Mest sannsynlig forsvinner han til Bayern München, som antas å være veldig interessert i 25-åringens tjenester.

Schalke vil trolig motta en solid overgangssum dersom en handel går i orden. Tyske medier antar et prislappen vil ligge på over 150 millioner kroner dersom Neuer selges før han skifte klubb gratis.

Gelsenkirchen-klubben uttrykte likevel skuffelse over Neuers beslutning.

– Det er med tungt hjerte vi aksepterte avgjørelsen. Vi må respektere dette. Hva som skjer videre med Manuel skal bestemmes i løpet av de kommende ukene eller månedene, sa Schalkes sportsdirektør Horst Heldt.

Sterk innsats i mesterligaen

Neuer regnes som en av de beste målvaktene i Europa, og var blant annet med å sikre bronsemedaljer til Tyskland under fjorårets VM-sluttspill i Sør-Afrika.

Denne sesongen har han bidratt til at Schalke er klar for semifinalen i mesterligaen mot Manchester United. Motstander United har også tidligere vært nevnt som mulig ny arbeidsgiver for den tyske landslagskeeperen.

Bayern München har på sin side slitt med å erstatte Oliver Kahn etter at den tidligere tyske landslagskeeperen la opp. Michael Rensing ble erstattet av 36-årige Hans-Jörg Butt, som igjen mistet plassen til den 14 år yngre Thomas Kraft i deler av årets sesong.

(©NTB)