Bosnieren ble hentet fra Wolfsburg for 27 millioner pund i januar, etter å ha pøst inn mål i tysk fotball. Akkurat som Fernando Torres i Chelsea gjennomlevde han en måltørke som gjorde den digre prislappen tung å bære.

To dager etter at Torres omsider kunne feire scoring for Chelsea, var det Dzekos tur. Bare tre minutter etter at han ble byttet inn, sto han rett plassert da Phil Jones feilet med sitt klareringsforsøk på innlegget fra David Silva. Kaldt plasserte han ballen i hjørnet.

– Jeg er veldig lykkelig for at målet hjalp laget mitt til å vinne kampen. Jeg er ikke den første som har hatt en vanskelig start i en ny klubb, men i dag er jeg tilfreds , sa Dzeko til Sky Sports.

— Jeg er glad på Edins vegne. Han fortjente å score. Han er en god spiller og en god mann, sa City-manager Roberto Mancini, som også syntes av seieren var fortjent.

– I første omgang spilte vi fantastisk, og vi burde hatt minst to mål. Blackburn kom sterkt etter pause, sa han.

Blackburn protesterte forgjeves mot at Mario Balotelli sto i offsideposisjon da Dzeko skjøt, men dommeren var ikke enig i at han forstyrret keeper.

– Han sto rett foran keeper, så det var offside. Vi burde også hatt straffe da Jason Roberts ble felt i første omgang , sa Blackburn-manager Steve Kean.

Målet ga City tre viktige poeng i kampen om topp fire-plassering i engelsk eliteserie. Laget er fire poeng foran Tottenham, og bare fem bak tredjeplasserte Arsenal som har spilt en kamp mer.

Dzeko ble hjertelig feiret av lagkameratene etter den avgjørende scoringen, som kom i hans 10. kamp for klubben.

Statistikksenter Premier League:

Gamst vraket

Morten Gamst Pedersen måtte se hele kampen fra Blackburns innbytterbenk. Han sliter med manglende tillit fra manager Steve Kean mens klubben kjemper mot nedrykk, men nordmannens dødballfot var sårt savnet da hjemmelaget slet med å skape sjanser mandag.

Blackburn er uten seier i sine 11 siste kamper og er nå bare ett poeng foran Wigan på nedrykksplass. Det går mot en svært spennende sesonginnspurt i bunnstriden. Blackburn har fire lag bak seg på tabellen, men det er bare tre poeng ned til jumbo West Ham.

Blackburn har igjen kamper mot Bolton (h), West Ham (b), Manchester United (h) og Wolverhampton (b).

(©NTB)