Erik Huseklepps Bari er på vei til Serie B, mens John Arne Riises Roma taper terreng i kampen om europacup-spill neste år. John Carew kan juble over finaleplass i FA-cupen, og Thomas Rogne var med å bringe Celtic til finalen i den skotske cupen.

Her er en liten oversikt over den norske innsatsen i utlandet:

England

Premier League:

Morten Gamst Pedersen s Blackburn tapte 2-0 mot Everton i Premier League på lørdag, og nedrykksspøkelset hjemsøker Rovers. Gamsten kom inn på banen etter 68 spilte minutter, og fikk en god mulighet til å redusere til 2-1. Dessverre for nordmannen fikk han ikke skikkelig klem på kula, og sendte den utenfor fra kort hold. Klubben ligger nå kun to poeng unna nedrykk.

John Carew så Stoke overbevise i gårsdagens FA-cupsemifinale fra innbytterbenken. Stoke vant hele 5-0 da de møtte Bolton, og skal nå bryne seg på Manchester City i finalen på Wembley.

Brede Hangeland s Fulham hadde spillepause denne helgen. Etter tapet mot United for en uke siden, spørs det om det kanskje var like greit for landslagskapteinen.

Joshua King spilte fra start når Manchester Uniteds reserver vant 2-0 over Everton på onsdag.

Statistikksenter Premier League:

Championship:

Petter Vaagan Moen er stadig ikke å se når Queens Park Rangers spiller kamp, uten at det hindrer klubbens triumfferd mot den øverste divisjonen. Serielederen er på vei mot Premier League. Først vant QPR 1-0 over Barnsley sist tirsdag, og mandag kveld ble det 0-0 hjemme mot Derby County. Begge ganger uten Vaagan Moen i troppen.

Steffen Iversen på sin side, har blitt en viktig brikke i Crystal Palace. Iversen spilte hele kampen, da Crystal Palace tapte 2-1 mot Scunthorpe på lørdag. Palace kjemper for livet i bunn av tabellen, og er tre poeng unna nedrykk.

Bjørn Helge Riise startet kampen for Sheffield United, men ble byttet ut i forkant av Preston North Ends 2-0 scoring. Sheffield reduserte til 2-1, men måtte tilslutt gi tapt etter at Prestons Nathan Ellington satte spikeren i kista med sin 3-1 scoring i det 90.minutt. Trønderen Erik Tønne , som fikk sin Blades-debut for en drøy uke siden, kom ikke på banen i helgen.

Statistikksenter Mesterskapsserien:

Skottland

Tidligere Stabæk-spiller Thomas Rogne spilte hele kampen da Celtic tok seg videre til finalen i den skotske cupen, etter 4-0 over Aberdeen. Nå venter Motherwell i finalen på Hampden Park.

Statistikksenter Skottland:

Italia

John Arne Riise s Roma tapte 2-3 hjemme mot Palermo. Klubben prøver å ta igjen Lazio i kampen om fjerdeplassen i Italia, men risikerer nå å havne hele syv poeng bak i kampen om mesterligaspill. Riise spilte hele kampen for laget som nå ligger på en sjetteplass i Serie A.

Bari og Erik Huseklepp sliter voldsomt i Serie A. Teori har for lengst overtatt rollen som håp for Bari-fansen, som mest sannsynlig må ned et hakk for å se klubben sin spille neste år. Huseklepp gikk av banen målløs i 1-0 tapet mot Cesena på søndag.

Statistikksenter Serie A:

Frankrike

Ligue 1:

Aleksander Tettey spilte ikke da Rennes tapte 1-2 hjemme mot Lorient. Klubben ligger for tiden på en femteplass i Ligue 1. Daniel Braaten spilte hele kampen da Toulouse tapte 0-1 hjemme mot Auxerre. Vinnermålet kom i kampens siste minutt.

Statistikksenter Ligue 1:

Ligue 2:

Thorstein Helstad fortsetter å score for Le Mans. Da Le Havre ble senket mandag kveld, ble den tidligere HamKam— og Brann-spilleren matchvinner i 1-0-seieren. Le Mans er dermed oppe på opprykksplass i nest øverste divisjon i Frankrike.

Alexander Ødegaard var ikke på banen da Metz spilte 3-3 mot Clermont. Den tidligere Sogndal-, RBK- og Viking-spilleren har slitt med skader etter at han kom til Frankrike, og Metz ligger faretruende nær nedrykk fra nest øverste divisjon.

Nederland

Eredivisie:

Heerenveen vant 3-0 over Utrecht uten Christian Grindheim . Klubben ligger nå ti poeng unna kvalifiseringsplassen på en tiendeplass, og ser ut til å styre unna nedrykk.

Pa-Modou Kah scoret på spektakulært vis, da Roda vant hele 5-2 over Venlo på hjemmebane. Kah regisserte et aldri så lite teaterstykke av en målfeiring, og involverte store deler av laget i både håndhilsing og skopuss.

Marcus Pedersen er skadet og var ikke med da Vitesse vant 2-1 over Groningen.

Statistikksenter Eredivisie:

Tyskland

Moa ble byttet ut i 85. minutt, da Hannover spilte uavgjort 0-0 borte mot Hamburg på lørdag. Hannover er kun et poeng bak Bayern München, som ligger på tredjeplass i Bundesligaen.

Håvard Nordtveit ble også byttet ut i sluttminuttene, da hans Borussia Mönchengladbach tapte 1-0 borte mot Mainz fredag kveld. André Schürrle satte inn vinnermålet i det 87. minuttet, og Nordtveit ble byttet ut to minutter senere.

Statistikksenter Bundesliga:

Spania

Vadim Demidov pådro seg et gult kort da Real Sociedad slo Sporting Gijón 2-1 hjemme. Nordmannen var ikke alene om å få navnet på dommerkortet, da hele seks spillere kunne føre inn et nytt gult kort i statistikken. Sociedad ble med det á poeng med Gijón, på en 12. plass i La Liga.

Statistikksenter La Liga:

Helt tilslutt tar vi med et par oppdateringer fra to av de mindre ligaene i Europa:

Island

Endre Ove Brenne spilte hele kampen da Selfoss avanserte i den islandske cupen onsdag. Den tidligere Os-spilleren fikk gode tilbakemeldinger på klubbens hjemmeside.

Færøyene

I den færøyske ligaen, kom Stig Roar Søbstad inn fra innbytterbenken da hans B68 lå under 2-0 et kvarter ut i andre omgang. Kampen endte i seier til tabell-leder Kí, som har full pott etter to kamper.