FotballEM 1992Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYPeter SCHMEICHELTyskland v Danmark 0-2

Manchester United har halvannen fot i Champions League-finalen etter 0-2 borte mot Schalke 04 tirsdag kveld. Det kunne blitt langt styggere hadde ikke Manuel Neuer (25) stått en av historiens mest imponerende førsteomganger mellom stengene.

Etter kampslutt ble han hyllet av Sir Alex Ferguson som også passet på å gi målvakten et skikkelig håndtrykk ute på banen.

— Schalke har en fantastisk målvakt. I kveld var han helt utrolig, noe av det beste jeg har sett en keeper gjøre mot United noensinne. En unik prestasjon , sa Sir Alex Ferguson.

Neuer selv var mest skuffet over resultatet, og hadde ikke så mye å si om Manchester United – rent bortsett fra at Old Trafford-klubben aldri hadde vært noe tema for ham.

Han har gitt klart uttrykk for at han ikke forlenger sin kontrakt med Schalke 04, noe som betyr at han må selges i sommer dersom de blåhvite skal få noe for ham.

Bør tenke seg om

Tidligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel er stor fan av Neuer, og dansken tror at den 25-årige tyskeren kan havne i Manchester til tross for at Bayern München så godt som har trykket opp drakt til den landslagsmålvakten.

— Kanskje burde Neuer tenke seg om en gang til. Han har sett hva Manchester United er i stand til med egne øyne. Nå skal han til Old Trafford på tirsdag, og det er en veldig spesiell arena, sier Schmeichel til soccernet.com.

Statistikksenter Premier League:

Dansken er overbevist om at Neuer vil få en varm velkomst fra supportere som gjerne vil se ham i rødt.

— Han vil sannsynligvis bli ønsket velkommen av et Old Trafford-publikum som gjerne vil ha ham som neste United-keeper. Forutsatt at ingenting hender denne uken, sier Schmeichel.

Verdens beste

At Neuer og Bayern München virker å være på nett tar mannen som en gang var verdens beste keeper lett på.

- Hvis Alex Ferguson kommer bort og sier: hør her, deg vil jeg ha på laget mitt – da er det veldig vanskelig å ikke si ja. Neuer er nok den beste keeperen i verden. Han er 25 år, han har vært kaptein på dette laget i flere år, og han er veldig moden i spillestilen sin , sier Schmeichel.

Neuer hadde en del redninger som var dansken verdig mot United, og Schmeichels typiske stjerne har Neuer også godt tak på.

— Han gjør ikke feil, jeg har ikke sett ham gjøre en eneste feil. Og måten han spilte i går, det var ikke flaks at han reddet de skuddene, og alle gangene én-mot-én. Det var kalkulert. Han spilte en fantastisk kamp, og han er meget vel egnet for Manchester United, sier Schmeichel.