De var betenkte etter resultatet, KrFs Tor Magne Risdal, ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) og rådmann Rune Stokke. Foto: Jarle R. Martinsen
Ella Holen putter i sin stemme og den er for sammenslåing med Mandal og Marnardal. Slik stemmer også mannen hennes. Foto: Jarle R. Martinsen

LINDESNES: — Jeg vil følge folkemeningen selv om jeg opprinnelig hadde ønsket sammenslåing med Mandal og Marnardal, sier Høyres Svein Høiland.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Fædrelandsvennen fikk tirsdag tak i alle kommunestyrerepresentantene. Flertallet av disse vil følge resultatet når saken skal opp i kommunestyret: 14 vil at Lindesnes skal stå alene, fire vil til Nye Lindesnes mens tre er usikre.

Elendig oppslutning

Mandag kveld gikk 57 prosent av innbyggerne inn for at Lindesnes skal stå for seg selv. 43 prosent ønsker seg til Nye Lindesnes, som vil si Lindesnes, Mandal og Marnardal.

Oppslutningen var elendig: Bare 40,8 prosent. Dette gjør flere av kommunestyrerepresentantene betenkte på å følge resultatet.

Saken fortsetter under bildet

De var betenkte etter resultatet, KrFs Tor Magne Risdal, ordfører Janne Fardal Kristoffersen (H) og rådmann Rune Stokke. Foto: Jarle R. Martinsen

En av dem er Trond Hennestad (Ap).— Når man kikker på tallene, ser man at 23,2 prosent av alle innbyggere har stemt nei - 904 av 3900 stemmeberettigede. Det er et for lite tall til at jeg vil stemme nei til Nye Lindesnes. Jeg ønsker sammenslåing, sier han.

Dette sier representantene

Dette er hva de andre representantene svarte oss:

Kåre Steinar Hansen (Sp): - Jeg vil følge avstemningen og vil at Lindesnes skal være en egen kommune.

Tor Magne Risdal (KrF): - Jeg har vært for Nye Lindesnes, men har også et ønske om å følge folkets mening. Nå er jeg helt i tvil og trenger å tenke meg om.

Per Skutle (V): - Jeg mener dette var et så tydelig resultat at jeg vil stemme for at Lindesnes skal stå alene.

Ivar Lindal vil lytte til folket. Foto: Jarle R. Martinsen

Ivar Lindal (KrF): — Nå har vi spurt folket og jeg vil gå for at vi står alene. Kjetil Windsland (Frp): - Jeg synes det er vanskelig med så lav valgoppslutning, men slik jeg har det nå vil jeg følge valgresultatet.

Pål Dalhaug (H): - Jeg heller mer mot å stemme for Nye Lindesnes enn å stå alene.

Gerd Reme (KrF): - Jeg vil lytte til folket.

Svein Egil Udland (Ap): - Jeg vil følge innbyggernes mening.

LES OGSÅ: Folkeavstemningskaos

Stanley Tørressen (H) : - Fordi deltakelsen var så lav er det ikke utenkelig at jeg vil gå for Nye Lindesnes.

Ina Birkeland (Ap) : - Jeg har ikke helt bestemt meg, jeg kan gå i begge retninger.

Nancy Therese Olsen (Frp): - Jeg vil følge folkeavstemningen og si nei til Nye Lindesnes.

Alf Sigurd Osestad (H): - Resultatet var så tydelig at jeg vil følge det folket ønsker.

Ella Holen puttet i sin stemme valgurnen og er for sammenslåing med Mandal og Marnardal. Slik stemte også mannen hennes. Foto: Jarle R. Martinsen

Thor Gilbertson (Pensjonistpartiet): — Jeg ønsker at Lindesnes skal stå alene, og vil følge folkeavstemningen. Svein Lysestøl (KrF) : - Vi har spurt folket og fått svar. Jeg vil følge deres mening.

Bente Skoie (V): - Vi fikk et tydelig svar fra velgerne, og jeg vil følge det.

Gustav Andreas Larsen (H): - Det var klar tale fra folket, og jeg mener vi skal følge den avgjørelsen.

Anita Christensen (KrF): - Jeg vil lytte til folket.

John Njerve (H): - Jeg har ikke bestemt meg.

Marnardal og Mandal

I Mandal er ordfører Alf Erik Andersen skuffet over resultatet.

— Nå må vi se om Mandal og Marnardal skal slå seg sammen, sier han.

MarnardalHelge Sandåker (Ap)

Det sier Marnardal-ordfører Helge Sandåker nei til.— Det blir helt feil proporsjoner i størrelser mellom oss og Mandal, sier han.

Han er nå innstilt på å la saken være i bero inntil Lindesnes har avgjort hva de vil, og har blant annet avlyst et folkemøte om temaet som skulle vært avholdt onsdag kveld.

Dypt skuffet ordfører

Lindesnes-ordfører Janne Fardal Kristoffersen hadde en tung dagen derpå tirsdag. Hun hadde lagt hele sin sjel og innsats i at det skulle bli et ja til Nye Lindesnes i folkeavstemningen.

— Jeg er svært skuffet. Jeg mener vi ikke har noe annet valg enn en sammenslåing, sier Kristoffersen, som i forkant hadde sagt at hun uansett resultat vil mot Mandal og Marnardal.

Det angrer hun ikke på, hun vil være tydelig på hva hun mener.

Kristoffersen tror at Stortinget før eller siden vil tvinge Lindesnes og alle andre kommuner som står alene til en sammenslåing.

- Og det vil skje uten den økonomiske gulroten vi nå har, sier hun.

Rådmann Rune Stokke Foto: Jarle R. Martinsen

Rådmann Rune Stokke ber om at kommunestyret venter med å bestemme seg til etter at Stortinget har avgjort det nye inntektssystemet i mai. — Verste scenario er at vi vil miste en årlig inntekt på 7,6 millioner kroner. Det er viktig at kommunestyret kjenner til realitetene før de avgjør hva de vil, sier Stokke .