• Vi kommer tilbake med mer.

Fredag opplyste Gro Smogeli, seksjonssjef for Finans— og miljøkriminalitet i Oslo at to nye spillere er pågrepet: En Follo-spiller og en Asker-spiller.

Sluppet fri fredag

Dermed er i alt fire spillere siktet i saken, som nå involverer personer fra forskjellige klubber.

— De sitter begge i avhør nå. Derfor har vi ikke oversikt over hvilken forklaring de gir. Samtidig har vi innledet samtaler med klubbledelsen i Asker. Og vi kommer til å kalle inn flere til vitneavhør, sa Smogeli fredag ettermiddag, som ikke utelukker at saken kan vokse i omfang.

De to spillerne som ble pågrepet fredag, er begge sluppet fri fredag kveld.

- De som er pågrepet i dag, erkjenner ikke straffskyld. Og de er løslatt i kveld. Siktelsen opprettholdes for alle fire , sier politiadvokat Ragnvald Brekke ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Spillerne er siktet for heleri i den pågående kampfiksingssaken, og for å ha mottatt penger i forbindelse med kampene Østsiden-Follo i kombinasjon med Frigg-Asker.

— De kjenner hverandre. Om det er samme bakfolk vil jeg ikke kommentere, men at det er en sammenheng mellom de to kan jeg bekrefte, forklarer Smogeli.

- Ingen er dømt

Torsdag ble en Follo-spiller pågrepet og siktet for heleri i kampfiksingssaken. I tillegg ble én Follo-spiller siktet tidligere i uken,

Det er forholdene rundt tre fotballkamper i første- og andredivisjon som politiet etterforsker etter å ha mottatt en anmeldelse fra Norges Fotballforbund (NFF).

Det er først og fremst kampen mellom Østsiden og Follo (4-3) og kampen mellom Asker og Frigg som etterforskes. Follo ledet 3-0 ved pause, men tapte etter å ha sluppet inn fire mål i løpet av 20 minutter. Asker tapte 1-7 for Frigg etter at laget tre dager tidligere hadde slutt ut Stabæk av cupen.

- Vi registrerer at saken fortsetter å vokse i omfang, samtidig som vi er glad for at politiet nå gjør alt de kan for å få fakta på bordet. Det er fotballen tjent med, uavhengig av hva konklusjonen blir til slutt. Jeg vil igjen minne om at ingen er dømt selv om utviklingen i saken er svært alvorlig. Nå må vi alle avvente å se hva den videre etterforskningen vil bringe , sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

Søndag valgte Norges Fotballforbund å avlyse 1. divisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam fordi man fryktet at kampen var ordnet.

Fredag klokken 15.30 holder NFF pressekonferanse i sakens anledning.

Fakta om kampfiksingssaken:

— Sist søndag ble 1.-divisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam utsatt på bakgrunn av mistanke om resultatmanipulering. En navngitt spiller skal være involvert. Kampen er blitt omberammet til 18. juli.

— Norges Fotballforbund (NFF) varslet søndag at det også ville ettergå tips tilknyttet kamper i 2. divisjon. En av disse kampene er Østsiden – Follo, som ble spilt 24. juni, basert på tips fra Follo.

— 2.-divisjonslaget Asker har også kontaktet NFF om sin kamp mot Frigg 24. juni. Asker tapte 1-7. Klubben syntes resultatet var så spesielt at forbundet burde varsles.

— Mandag anmeldte NFF saken til politiet og hadde møter med aktuelle klubber.

— Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, har uttalt at det sannsynligvis er snakk om organisert kriminalitet.

— Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) varslet mandag at kulturdepartementet sammen med NFF og Norsk Tipping skal sette i gang arbeid med en nasjonal handlingsplan mot kampfiksing.

— Tirsdag gjennomførte politiet avhør i saken. Da sa politiet at de foreløpig ikke hadde noe konkret å bygge saken videre på.

— Onsdag pågrep Oslo-politiet en mann i 20-årene. Han er siktet for heleri og for å ha mottatt utbytte/penger fra kampfiksing. Mannen erkjenner ikke forholdet.