SKI (Aftenposten.no):

Fire dager dager etter at Fotball-Norge ble rammet av mulige kampfiksingsaker, har ting skjedd fort. Onsdag ble en Follo-spiller pågrepet av politiet etter mistanke om delaktighet om ulovlig spill.

— Det har vært en kaotisk tid. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå her og snakke om kampfiksing. Ingen trodde at dette noen gang ville ramme klubben, sier Lübeck til Aftenposten.no

Dagen etter at lagkameraten ble pågrepet, har Follo sitt første samlede spillermøte utenfor Ski sentrum. Fortsatt er alle i klubben i uvisse om hva som vil skje med spilleren.

— Kommunikasjonen i disse dager blir ekstra viktig, og vi følger hovedsakelig med gjennom media. Som kaptein har jeg nok et ekstra ansvar for å holde fokus på det sportslige, men hele spillergruppa er egentlig enige: Det skal bli utrolig deilig å spille fotball igjen. Det er jo det vi liker best, sier kapteinen.

Likevel innrømmer han at den største utfordringen for øyeblikket er nettopp det – fotballen.

- Ja, vi har en kamp på mandag som krever vår fulle oppmerksomhet. Heldigvis vant vi nylig en rekruttkamp som viser at vi har respondert godt på det som har skjedd.

Liker ikke spekulasjonene

Politiet har ikke offentliggjort navnet på spilleren, som gjør spillergruppa som helhet blir mistenkeliggjort. Samtidig understreker han at spillerne står solid sammen.

- Ingen er dømt og derfor ikke bevist skyldige. Vedkommende som er pågrepet er fortsatt vår lagkamerat og det forholder vi oss til, sier han.

På noen få sesonger har Follo opplevd alt fra økonomisk krise, cupfinale og nå kampfiksingmistanker. Kapteinen slår fast at dette ikke skal knekke laget.

- Det handler ikke om hvordan man tryner, men hvordan man reiser seg opp igjen. Vi har opplevd mye før og skal komme oss igjennom dette også. Om mulig tar spillerne enda bedre vare på hverandre enn før. Men fortsatt er fotball viktigst – selv om vi spiller i 2. divisjon, forsikrer Lübeck.