Etter det TV 2 kjenner til mener politiet at det er kriminelle kosovoalbanere bosatt i Norge som står bak kampfiksingen som rulles opp i norsk fotball i disse dager.

Dette skal være personer som har kontakter inn i fotballmiljøet via spillere med en forkjærlighet for gambling, skriver TV 2.

Fem-seks mistenkte

I forbindelse med kampfiksingsaken holdt Oslo-politiet en pressekonferanse klokken 15 torsdag.

Der kom det fram at Follo-spilleren som onsdag ble siktet for heleri nå blir løslatt, men at han fortsatt er siktet.

— Han erkjenner ingen forhold som går på kampfiksing, men vi opprettholder siktelsen, sa seksjonssjef for Finans- og Miljøseksjonen i Oslo, Gro Smogeli.

Det vil si at politiet mener det ikke er fare for bevisforspillelse i saken og at det derfor ikke er grunn til å holde ham i varetekt.

Overfor Aftenposten.no forteller Smogeli at fem-seks personer er mistenkt for øyeblikket.

— Disse inngår i vitneforklaringene, der konkrete navn er blitt pekt ut. Men det betyr ikke nødvendigvis at informasjonen stemmer, presiserer hun.

Politiet vil imidlertid ikke presisere hvilke klubber disse representerer.

Follo-fokus

Det har vært fokus på Østsiden-Follo hittil, og politiet er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen.

— Det er mye tradisjonell etterforskning som gjenstår. Vi skal jobbe med dette de neste dagene, sier Smogeli.

Det er ventet at garnet vil kastes bredere ut i løpet av de neste dagene, og at sporene knyttet til kampen mellom Asker og Frigg vil undersøkes tett.

Ull/Kisa-HamKam, som sist søndag ble utsatt, er satt litt på vent i første rekke.

Det har vært spekulert på at det er forbindelser til østeuropeiske kampfikserbander, og generalsekretær i Norges Fotballforbund Kjetil Siem forklarte at denne saken har mye av det samme mønsteret som lignende saker internasjonalt.

Smogeli hevder det ikke er noe som tyder på at svensk mafia er innblandet, noe som tidligere er kommet fram. Mafiasporet og hvorvidt det er bakmenn involert, er noe politiet vil jobbe videre med.

— Vi ser ikke noen internasjonale bakmenn åpenbare seg for oss når vi leser anmeldelsen, men vi utelukker ingenting, sier Smogeli.

Kan komme flere siktelser

— Det kommer trolig ikke flere siktelser i dag, men vi utelukker ikke at det kommer flere i løpet av de nærmeste dagene, sier hun videre.

Så langt er tre kamper i fokus: Follo-Østsiden, Frigg-Asker og Ull/Kisa-Ham-Kam. Det er de to første kampene det skal ha blitt satset penger på, ifølge politiet dreier det seg om beløp i 100.000-kronersklassen.

- Har dere mistanke til flere kamper?

— Vi har ikke fokus på det nå, sa Smogeli.

Politiet kan foreløpig ikke si om det er spilleren selv som har satset penger, eller om det er andre personer.