ASKER — MO 5-2:

ASKER (aftenposten.no): Den mangeårige NRK-profilen følger nøye med i det som skjer i norsk fotball om dagen. Han synes det som skjer er leit og sørgelig. Han synes også det er trist at media har valgt å navngi og vise bilder av de siktede fotballspillere fra Follo og Asker.

- De er siktet, ikke dømt , sier Carlsen.

Han forstår ikke helt hvordan det er mulig å kunne påvirke et resultat i en kamp, hvis man ikke er målvakt eller midtstopper.

– Men jeg forstår jo selvsagt at det går an med vilje å bomme på et straffespark, eller ta den første corneren. Han som er siktet i Asker ble i tillegg byttet ut etter første omgang i oppgjøret mot Frigg, legger Herwig Carlsen til.

Det var etter den kampen, da Asker tapte 7-1 for Frigg på Frogner stadion, at mange begynte å lure. Åtte mål på en halvtime var i overkant.

Rydd opp!

Uansett håper Askers speaker at Fotball-Norge rydder opp, for slike saker gir ikke akkurat noe positivt omdømme.

- Hva tenkte du da du hørte om fotballfiksing, også i en klubb nær deg?

— Etter det som skjedde 22. juli i fjor har nok mange sett at lille Norge ikke blir fritatt for det som skjer i den store verden. Nå kan ikke de to sakene sammenlignes, selvsagt, men uansett bli det norske samfunn påvirket utenfra. Og det vi vet er at der penger er involvert, skjer det ting.

Da Aftenposten møtte Herwig Carlsen i forkant av Askers kamp mot Mo, hadde han satt Jegermarsjen på stadionanlegget.

– Jeg er discjockey også, ler veteranen.

- Står sammen og kjemper

Han har ikke mistet humøret, men håper inderlig at Asker og Follo kommer seg etter det som har skjedd, og at Norges Fotballforbund i samarbeid med politiet makter å komme til bunns i denne og eventuelt andre saker som omfatter kampfiksing.

- Blir spillerne på Asker påvirket av dette?

— Jeg håper i positiv forstand, at de står sammen og kjemper som et lag.

Asker vant til slutt kampen 5-2.