Premieutbetalingen forblir den samme — uansett om resultatet er manipulert eller ikke.

Norsk Tipping viser til sitt eget regelverk på spørsmål om denne ukens kampfiksingsskandale vil få konsekvenser i etterkant for pengepremier som allerede er utbetalt.

- Det er klare regler for dette. Resultat som eventuelt endres i etterkant, får ingen konsekvenser for utbetalt premie , sier kommunikasjonsrådgvier i Norsk Tipping, Roar Jødahl.

Spillere som har vunnet penger på de resultatmanipulerte kampene mellom Follo og Østsiden, og Frigg og Asker, risikerer dermed ikke å måtte betale premiesummen tilbake til Norsk Tipping.

Det samme gjelder dersom man har «tapt» penger på de to oppgjørene. Pengene vil ikke bli refundert.

Dialog med politiet og departementet

— Politiet har henvendt seg til oss denne uken med spørsmål, og med anmodninger om å få opplysninger fra oss, forteller Jødahl.

Innholdet i dialogen med politiet vil Norsk Tipping imidlertid si lite om. De ønsker heller ikke å røpe hva slags informasjon som er overlevert til påtalemyndighetene.

— Vi kan ikke gå i detalj av hensyn til etterforskningen, og avventer videre en konklusjon fra politiet. I mellomtiden har vi mottatt en henvendelse fra Kulturdepartementet, som har invitert oss til en dialog om hva man kan gjøre for å unngå saker som dette i fremtiden. Det skal vi selvfølgelig være med på, forsikrer Roar Jødahl.