Skagestad spilte for Follo fra 2006 til Aalesund hentet han foran 2011-sesongen.

Fra utsiden har han observert at gamleklubben er blitt sterkt involvert i kampfiksingssaken som har preget norsk fotball de siste dagene. Totalt er tre Follo-spillere — og en fra Asker - siktet for heleri i forbindelse med 3-4-tapet for Østsiden.

— Det er selvfølgelig ikke noe kult for dem som er igjen i klubben. Det er kjedelig at Follo skal komme i søkelyset på grunn av en sånn sak, sier Skagestad.

Han sier han nesten ikke har engasjert seg i saken. Han har ikke engang orket å sjekke opp hvem som er siktet i saken.

— Det er godt mulig jeg kjenner til han ene. Slik jeg kjenner ham er det en veldig hyggelig og alright person, sier Skagestad.

Overrasket

I kjølvannet av saken har flere eksperter ment at vi nå bare ser toppen av et isfjell.

— For min del må jeg si at jeg ble veldig overrasket da dette kom fram, sier Edvard Skagestad.

Han har ikke lagt merke til noen ukultur for gambling i norsk fotball.

- Nei, langt der ifra. Det skjer selvfølgelig at enkelte spiller litt på utenlandske kamper på gøy, men det blir noe helt annet , sier Skagestad.

Heller ikke i gamleklubben Follo oppfattet han noen utbredt gamblingkultur.

— Nei, ikke i det hele tatt, sier AaFK-spilleren som påpeker at han selv aldri har spilt noe særlig på oddsen.

Skiftet mange

Samtidig er mye nytt siden Skagestad var i Follo.

Klubben har vært ute en vinternatt før og har slitt med store økonomiske problemer. På grunn av det er nesten hele troppen skiftet ut. Samtidig gikk styreleder i Follo, sunnmøring Ole Bjørn Fausa, langt i å antyde at de siktede spillerne nylig hadde kommet til klubben.

— Vi har fått noen spillere til klubben veldig nylig. Jeg skal være forsiktig med hva jeg sier, men jeg kan si at de som har vært inne hos politiet ikke har vokst opp i Follo-miljøet, fortalte han på en pressekonferanse i Oslo.

- Takler det bra

Allerede mandag skal Follo ut i en ny seriekamp. Edvard Skagestad er trygg på at spillerne i klubben klarer å fokusere på det sportslige.

— Inntrykket mitt er at de fokuserer på det sportslige. Det virker som det er godt samhold uansett, sier han.

Personlig sier han at Follo-krisen ikke går særlig innover han selv.

— Det er klart at det på mange måter er der jeg vokste opp, og det er selvfølgelig ikke noe kult at klubben er involvert i en sånn sak. Men personlig kjenner jeg ikke på det som noen belastning, sier Skagestad.