Onsdag kveld ble det klart at en Follo-spiller er pågrepet onsdag kveld, siktet for å ha mottatt penger for kampfiksing.

— Jeg har fått med meg såvidt hva som har skjedd. Akkurat nå har jeg ikke så mye mer informasjon enn dere, tror jeg. Men vi kommer helt sikkert til å møtes fortløpende, og da får vi den informasjonen vi bør ha, sier Lübeck til bt.no.

- Hva tenker du som kaptein om at en på laget deres er siktet for å ha mottatt penger for kampfiksing?

— Jeg tror det er viktig at vi ikke spekulerer noe mer før vi har alle fakta på bordet. Vi som spillergruppe ønsker fortsatt å holde fokus, så da lar vi klubbledelsen og de som driver etterforskning gjøre det, så få vi ta ting som det kommer etter hvert, sier Follo-kapteinen.

- Vant til at det stormer

- Har du snakket med spilleren det gjelder om dette?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

Han er sikker på at Follo-spillerne vil bli sterkere av den vanskelige situasjonen.

— Mange i spillergruppen har vært i tøffe situasjoner før, og vi har alltid kommet styrket ut av det. Det har vi tro på at vi skal gjøre denne gangen også, sier Lübeck.

Follo ble i 2010 degradert til 2. divisjon på grunn av at de ikke innfridde lisenskravene fordi den økonomiske situasjonen var for tøff. Samme året spilte de seg hele veien til cupfinalen.

— Vi begynner å bli vant til at det stormer litt, sier Lübeck.

Follo avventer tiltak

Styret i Follo avventer hva de skal gjøre mot spilleren som er siktet av politiet i den pågående kampfiksingssaken.

– Dette er såpass ferskt for oss at vi ikke har rukket annet enn å svare på spørsmål fra mediene. Torsdag morgen skal vi se hvordan vi skal forholde oss til den nye utviklingen i saken, sa styreleder Ole Bjørn Fausa til NTB.

– En alvorlig utvikling i saken, og da vi fikk kjennskap til dette fredag kunne vi ikke riktig tro det. Vi stoler på våre spillere, og det var en tøff avgjørelse vi tok da vi bestemte oss for å gå videre med saken til NFF. Politiet leder etterforskningen, og det er alvorlig for norsk fotball. Men jeg vil understreke at det langt fra siktelse til fellende dom, sa Fausa.

- Tung dag for oss i Follo

Follo skriver dette på sine hjemmesider i kveld:

"At en av våre spillere er pågrepet er svært alvorlig situasjon for spilleren dette gjelder, og det er også en tung dag for oss i Follo FK, for spillere, ledere og styret. Vi vil avvente den videre etterforskningen og løpende gjøre vurderinger av hvordan vi skal håndtere situasjonen. Vi har full tillit til at politiet gjør det de kan for å etterforske og oppklare denne saken så fort det lar seg gjøre", står det på hjemmesiden .