Denne uken innrømmet Claus Lundekvam at han gamblet på egne kamper i sin tid som Premier League-spiller for Southampton.

Det har ført til voldsomme reaksjoner både her og i England. FIFA har varslet at de vil se på saken.

— Ærligheten min har satt meg i en vanskelig posisjon, sier Lundekvam til TV 2.

Nå ønsker Lundekvam å beklage sine egne uttalelser.

- Jeg valgte på mandag å uttale meg om kampfiksingskandalen her i Norge. Jeg fikk spørsmål om jeg har vært med på det samme. Det har jeg ikke. Det jeg har vært med på har ingenting med det som skjer her i Norge. Her er det snakk om organisert kriminalitet. Jeg må beklage til klubben min Southampton, og til alle de jeg måtte ha tråkket på tærne, sier Lundekvam til TV 2.

Stiller med åpne kort

Men han presiserer at han står for det meste han har sagt.

— Vi gjorde det aldri for pengenes skyld. Vi gjorde det fordi vi var unge og naive, sier Lundekvam.

— Jeg sa på mandag at det var vanlig at alle gjorde det, at det var normalt. Det er det ikke. Men jeg gjorde det sammen med en del andre, bekrefter Lundekvam.

39-åringen har ingen problemer med at FIFA nå ser på saken.

— Det må de gjerne gjøre. Jeg tror det blir vanskelig å finne noe, men jeg skal i hvert fall bidra hvis de ønsker det. Jeg legger de kortene jeg har på bordet, sier Lundekvam.

- Blir ikke straffet

NRK melder torsdag at Lundekvam neppe kan bli straffet av FIFA. Dette ifølge tidligere medlem av FIFAs etiske komite, Sondre Kåfjord.

- Jeg klarer ikke å se noen mulighet for at Claus Lundekvam vil bli straffet av FIFA, sier tidligere fotballpresident Kåfjord.

— Så lenge Lundekvam har lagt opp som spiller, og ikke har en trenerjobb eller liknende som går under FIFAs paraplyorganisasjon, så slipper han nok fri, sier Kåfjord.

Kåfjord forstår hvorfor de ønsker å etterforske Lundekvams uttalelser.

— Jeg skjønner godt at det reageres på Lundekvams uttalelser. FIFA er opptatt av fotballens rykte og omdømme, og en slik sak er ikke akkurat positiv, sier Kåfjord til NRK.