Klubbledelsen i Follo har siden gårsdagens pågripelse ikke hatt kontakt med den 24 år gamle spilleren som for tiden er mistenkt i kampfiksingssaken som har rystet norsk fotball den siste uken.

Bistår familien

Spillerens familie har de derimot hatt kontakt med. Klubbledelsen i Follo skal ha anbefalt dem å gå til anskaffelse av advokat.

Det bekrefter styreleder i Follo, Ole-Bjørn Fausa, som sier det er viktig for klubben å vise støtte og omsorg overfor familien — og hjelpe dem så godt de kan.

- Vi har ikke hatt kontakt med spilleren etter pågripelsen, men vi leste i en artikkel på nettet at han ikke ville ta advokat. Da vi tok kontakt med familien for å anbefale dette, hadde de allerede gått til anskaffelse av en, opplyser Fausa til aftenposten.no.

- Kommenterer ikke spekulasjoner

Den mistenkte Follo-spilleren er ifølge politiet siktet for heleri, og for å ha mottatt utbytte/penger fra kampfiksing. At enda en Follo-spiller også skal være blant de mistenkte, ønsker ikke klubben å kommentere.

— Vi vil ikke bidra til spekulasjoner. Det er veldig viktig for oss å ikke forkludre det etterforskningsmessige, presiserer Ole-Bjørn Fausa, som heller ikke vil utgi noe videre informasjon rundt spilleren det er snakk om.

Fausa presiserer at klubben ser på mistenkte i saken som uskyldige inntil det motsatte er bevist.

Er velkommen på trening

Da Follo-ledelsen sist snakket med den anholdte 24-åringen om ryktene som gikk om ham, skal spilleren bestemt ha bedyret sin uskyld. I følge Fausa tok han ryktene med fatning - deretter ble han pågrepet av politiet.

Spilleren ble torsdag formiddag løslatt fra avhør med politiet, men er fortsatt siktet i saken.

- Vil denne spilleren være aktuell for laget som møter Tromsø 2 på hjemmebane mandag ettermiddag?

— Vi må diskutere hva vi gjør før kampen på mandag, men å utelate spilleren kan også være en sportslig beslutning. Det er ikke sikkert at politiavhør er den beste oppladningen til kamp, sier styreleder Fausa.

Spilleren er imidlertid velkommen tilbake på trening fredag. Lagkameratene har slått ring om den mistenkte 24-åringen, bekrefter Follo-lederen.

— Han er som nevnt uskyldig inntil det motsatte er bevist.

- Kan være ferdig i norsk fotball

- Hva hvis det viser seg at han er skyldig?

— Vi er ikke der nå, men en slik spiller vil ikke ha noen fremtid i norsk fotball, sier Follo-leder Ole-Bjørn Fausa.

Politiet innkalte til pressekonferanse om kampfiksingssaken torsdag kl. 15.