— Vi jobber videre med etterforskningen, og gjennomgår ulike retninger og opplysinger vi har fått, i tillegg til å foreta avhør - som vanlig i en etterforskning, sier politiinspektør Gro Smogeli, leder i finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

Hvem som har vært inne til avhør i dag, eller om flere nå har blitt avhørt, ønsker imidlertid ikke politiet å si noe om.

- Det har jeg ingen kommentar til. Vi har lite nytt å fortelle, og lite vi ønsker å fortelle, av hensyn til etterforskningen, uttaler Gro Smogeli til aftenposten.no.

- Ikke en åpen etterforskning

Tidligere er det blitt kjent at tre fra klubbledelsen i andredivisjonslaget Follo, samt en av spillerne, har vært inne til avhør hos politiet i forbindelse med mistanker om kampfiksing. En Ull/Kisa-spiller skal også være i politiets søkelys, etter at søndagens hjemmekamp mot HamKam ble avlyst grunnet mistanke om resultatmanipulering. Spilleren skal angivelig ha satt penger på at Ull/Kisa ville tape oppgjøret i 1. divisjon.

Politiet ønsker heller ikke å gå nærmere inn på kommunikasjon de har med de involverte klubbene, hvordan kommunikasjonen har vært eller hva de har pratet om. Kontakten med Norges Fotballforbund (NFF) betegnes som «jevnlig».

— Men jeg kan ikke si noe om hva vi snakker om, eller hvordan kommunikasjonen foregår. Dette er ikke en åpen etterforskning, understreker politiinspektøren.

- Trenger mer bevis

I går ble det klart at politiet ennå ikke ser noen skjellig grunn til mistanke i kampfiksingsaken. Politiinspektør Smogeli understreker likevel at saken er høyt oppe på politiets prioriteringsliste om dagen.

- Hvor høyt prioritert er denne saken hos politiet per dags dato?

— Så høyt som vi synes etterforskningen fortjener.

- Og hvor høyt er det?

- Det er selvfølgelig ferietider nå, men saken er akutt og vi har satt andre saker til side for å jobbe med dette, sier Smogeli. Nå ønsker hun fred og ro rundt kampfiksingsaken.

— Taktikk og strategi er det vi må bruke tid på nå. Vi nærmer oss den kjernen i saken som kanskje er der, men vi trenger mer bevis rundt de ulike sporene før vi kan gå videre med noe.

- Hvordan blir kommunikasjonen videre med personene som til nå har vært inne til avhør?

— Jeg kan ikke si noe nærmere om den videre kontakten med personene som har vært inne til avhør.

- Hva er disse personenes status i saken?

— Vi ønsker ikke å kommentere deres status i saken, sier Gro Smogeli, som heller ikke vil si noe rundt når politiet forventer seg en eventuell utvikling i etterforskningen.

- Plutselig kan det skje noe. Sånn er etterforskning, avslutter politiinspektøren.