CARDIFF, WALES, Storbritannia 20111111. Fotball.Claus Lundekvam, tidligere landslagspiller og nå ekspertkommentator, var tilstede under treningen til det norske fotballandslaget for menn på Cardiff City stadion fredag. Lørdag spiller Norge landskamp mot Wales.Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: SCANPIX

Mandag innrømmet Claus Lundekvam at han gamblet på egne kamper i sin tid som Premier League-spiller for Southampton, og at også flere andre Premier League-spillere gjorde det samme.

Uttalelsene har fått stor oppmerksomhet både i Norge, England og andre land, og onsdag ble det også klart at FIFA vil etterforske saken. Torsdag gikk den tidligere Brann-, Southampton— og landslagsspilleren ut og beklaget sine egne uttalelser.

Reaksjoner fra seerne

Lundekvam jobber som fotballekspert for TV 2. TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen forteller at de har fått flere henvendelser fra seere som mener Lundekvams uttalelser mandag, svekker hele tilliten til fotballen. De har likevel aldri vurdert å ta Lundekvam av skjermen.

— Vi har vel aldri hatt en illusjon om at vi rekrutterer Claus fra en speiderleir. Han kom med sin bakgrunn og sine erfaringer på godt og vondt. Det er de som gjør ham til den han er i dag. Vi har ansatt ham med den historien og bagasjen han har. Den var vi villige til å akseptere for to år siden, og den er vi villig til å akseptere i dag. Med bakgrunn i den utmerkede innsatsen han gjør for oss som ekspert på engelsk fotball, har vi ingen grunn til å revurdere ansettelsesforholdet vi har med ham, sier Jansen Hagen.

Lundekvam har tidligere vært åpen om sine rusproblemer.

- Uheldig timing

Jansen Hagen kjente ikke til at Lundekvam ville uttale seg om kampfiksing mandag.

— Jeg snakket ikke med ham før det kom ut, så det kom som en like stor overraskelse for meg som for alle andre. Jeg har hatt meg en god prat med ham i dag, og jeg synes det han presiserer nå er ryddig og greit, og til å leve med, sier TV 2-sjefen.

- Ville du rådet ham til å ikke uttale seg om kampfiksing, om du hadde visst at han skulle gjøre det?

— Hvis jeg kunne gitt ham et råd, så ville jeg sagt at timingen var uheldig. Claus selv opplever at det han har vært med på som uskyldig sett i forhold til de andre sakene som er kommet opp. Da er det uheldig å gå ut med det i en tid der disse tingene lett blir blandet sammen. Da blir dette tatt ut av proporsjoner og han får en veldig støy, sier Jansen Hagen.

Tabloidjournalister i TV 2-resepsjonen

Han forteller at det har vært et voldsomt trykk fra media siden mandag. The Sun er bare en av tabloidavisene som har journalister plassert i TV 2-resepsjonen i øyeblikket.

— Jeg tror både Claus og vi kunne vært denne saken foruten. Men når han først velger å snakke om det, så står det respekt av å ikke fire en tomme i ettertid. Det synes jeg er et godt karaktertrekk som avtvinger respekt. Jeg tror mange hadde løpt og gjemt oss, sier Jansen Hagen.

- Tror du Lundekvam vil straffes av FIFA?

— Det har jeg ikke nok kunnskap til å si noe om. Men jeg vet at han er forberedt til å legge alle kortene på bordet. Han kommer til å være like dønn ærlig der som i alle andre saker, sier Jansen Hagen.