STRØMSGODSET — STABÆK 3-1

MARIENLYST: For først var Peter Kovacs nest sist på ballen da Ola Kamara chippet inn 1-0. Så kranglet han inn 2-1 på målstreken før han punkterte kampen like før slutt. Kovacs tok i mot et langt innkast, vendte opp og skjøt fra skrå vinkel – hardt, i motsatt hjørne. To mål var også nok til å ta toppscorertittelen sammen med Tromsøs Zdenek Ondrasek. Begge endte på 14 scoringer.

Ett poeng var nok

Før kampen var regnestykket enkelt: Strømsgodset trengte ett poeng hjemme mot tabelljumbo Stabæk for å sikre sølvet. Og at Strømsgodset skulle tape sin første hjemmekamp denne sesongen – mot nettopp Stabæk – var vel heller usannsynlig. Da var kampen om å bli toppscorer vel så spennende. Peter Kovacs lå to mål på Zdenek Ondrasek før den siste serierunden. Kunne ungareren ta igjen tsjekkeren? For at det skulle bli målrikt var vel de færreste i tvil om. Strømsgodset – laget som har scoret flest ganger denne sesongen – mot laget som har sluppet inn desidert flest: Stabæk.

Så tok det bare syv minutter før det sto 1-0. En lang ball ble slått opp mot Peter Kovacs, han headet gjennom Ola Kamara som chippet ballen elegant over gamleklubben Stabæk. Flotte prestasjoner av både Kovacs og Kamara!

Men Stabæk ville også bidra til målfesten. Franck Boli hadde tre gode muligheter det første kvarteret, og etter 13 minutter smalt det fra Veigar Pall Gunnarsson. Fredrik Brustad la ballen tilbake til Gunnarsson som klinte til på direkten fra drøyt 20 meters hold: lavt i hjørnet, utagbart for keeper Adam Larsen Kwarasey.

Peter Kovacs og Abdi Ibrahim hadde hver sin store sjanse til å gi hjemmelaget ledelsen, men Kovacs traff ikke innlegget med hodet, mens Ibrahim skjøt over fra kloss hold. I stedet var Stabæk nære på å score igjen – tre ganger på rappen. Først skjøt Fredrik Brustad fra spiss vinkel, men keeper Larsen Kwarasey reddet til corner. Så var det Gunnarssons tur, men nok en gang reddet Larsen Kwarasey. Han slo ballen til ny corner, og den ble også farlig. Boli prøvde seg på et brassespark, men skjøt utenfor.

Heldig 2-1 mål

Men det tok ikke lang tid før det var mål igjen på Marienlyst. Denne gangen var scoringen av det heldige slaget. Ibrahim skjøt fra distanse, via en Stabæk-spiller og keeper Mande Sayouba var satt ut av spill. Ballen trillet mot mål og Peter Kovacs kastet seg frem og pirket ballen over linjen – i duell med keeper Sayouba. Dermed 2-1 til vertene etter 23 minutters spill og Kovacs hadde fått sin første.

Men der den første halvdelen av omgangen var underholdende og sjanserik, var den andre halvdelen rett og slett kjedelig.

Mange stopp i spillet og flere feilpasninger. Noen gode tilløp langs høyrekanten til Strømsgodset, men få sjanser. Peter Kovacs var nære på to ganger, men klarte ikke stokke beina foran mål. Og dermed sto det 2-1 til pause.

Tam andreomgang

Andre omgang startet som den første sluttet – og Stabæk var helt på høyde med Strømsgodset. Men foran målene skjedde det fint lite.

Godset-fansen sang stort sett om festen etter kampen – og også spillerne virket som de gledet seg mest til det som skulle skje etterpå. Øyvind Storflor hadde en ball i mål etter halvspilt omgang, men Peter Kovacs ble avblåst for frispark i trekket før. Kovacs jaget flere mål – og mulig toppscorertittel, men måtte vente lenge.

Først tre minutter før slutt fikk han sjansen han trengte. Fra skrå vinkel skjøt han hardt – i motsatt hjørne. Dermed punkterte han kampen mot Stabæk og skjøt seg til toppscorertittel.