STRØMSGODSET — STABÆK 3-1

MARIENLYST: – Det største jeg har opplevd, sa sportsdirektør Jostein Flo etter 3-1 hjemme mot Stabæk i siste serierunde på Marienlyst.

– Dette er en fantastisk prestasjon, sa Flo.

– Fantastisk deilig, sa kaptein Adam Larsen Kwarasey.

– Vi har hatt en fantastisk sesong og vi har et fantastisk lag, sa trener Ronny Deila.

– Jeg er stolt av å trene dette laget.

Og da medaljene skulle deles ut, var nesten alle de drøyt 7000 tilskuerne fortsatt på Marienlyst. Og feiret sølvet med live-musikk, allsang og fyrverkeri.

Gull neste?

– Det er en mektig opplevelse, sier Ronny Deila i pressesonen etterpå.

Både han og spillerne skal videre på bankett. Så venter fest på byen i Drammen, med både sponsorer og supportere.

– Vi skal feire med hele Drammen, sier Deila.

– Du blir både ydmyk og stolt etter dette. Og nesten litt tom. Men jeg er veldig, veldig stolt av gutta. Vi har vist at det går an å kjempe blant de store, selv med begrensede ressurser. Det er imponerende, sier han.

– Får vi et par spillere inn, skal vi kjempe om gullet neste sesong.

– Er det noen spesielle posisjoner dere ønsker å forsterke dere i?

– Nei, jeg er ikke så opptatt av posisjoner. Vi ser etter gode fotballspillere, forklarer Deila.

– I fjor så vi at vi møtte flere lag som forsvarte seg lavt mot oss. Da var det naturlig å hente en spiller som kunne holde på ballen. Vi henta Peter Kovacs. Han har også vært utrolig viktig på dødballer i mot – vi slapp inn veldig mange mål på dødballer i fjor. Det har vi ikke gjort i år. Sånn tenker vi. Vi ønsker nye spillere som gjør oss bedre som lag.

Kapteinen legger opp

En annen som gledet seg stort etter sølvet var Alexander Aas. Kapteinen annonserte at han legger opp på grunn av en kneskade, men avsluttet i alle fall med seriesølv. Det er hans første medalje i Tippeligaen.

– Det er en fantastisk fin følelse å avslutte med sølv, sier Aas, som har en bronse fra dansk eliteserie og flere cupfinalegull fra før. Nå fortsetter han i markedsavdelingen til Strømsgodset.

– Sølv er over all forventning og det er mange som har fått øynene opp for oss. Vi har en veldig fin gjeng her. Får vi beholde de spillerne i dag, vinner vi gull neste år.

– Er det sannsynlig at dere ikke mister noen spillere?

– Nei. Det tviler jeg på. Vi mister nok et par, men hvis vi klarer å være lure når vi henter nye spillere – slik vi gjorde i år – tror jeg vi kan bli veldig bra neste år også, sier Aas.