STRØMSGODSET — STABÆK 3-1

MARIENLYST: – Jeg gruer meg, det blir kjedelig, sier Kovacs.

I kveld feirer han både sølv og toppscorertittel, men i morgen må han på skolebenken. Ungareren studerer nemlig til å bli sportsdirektør. Faget han skal levere eksamensoppgave i, heter Kreativitet og innovasjon.

– Blir det vanskelig å være kreativ dagen etter sølvfesten?

– Ja, men jeg har ikke noe valg. Jeg har en frist på onsdag.

Tok igjen Ondrasek

Med to scoringer i 3-1 seieren mot Stabæk sikret han sølvet for Strømsgodset. Samtidig vant han toppscorertittelen, sammen med Tromsøs Zdenek Ondrasek. Begge endte på 14 scoringer.

– Jeg er kjempefornøyd, sier Peter Kovacs.

– Jeg har ikke spilt alle kampene, men jeg har et snitt på 0,5 mål per kamp. Det er jeg fornøyd med. Jeg lå to mål bak før kampen. Jeg visste jeg måtte ha to eller tre scoringer for å kjempe om toppscorertittelen. Heldigvis holdt to, forteller han.

En målgivende, to mål

Men før han begynte å score selv, serverte han spisskollega Ola Kamara. Kovacs headet Kamara gjennom, Kamara chippet ballen elegant i mål. Det ga en tidlig 1-0 ledelse. Et drøyt kvarter senere oppfattet Kovacs at et skudd fra Abdi Ibrahim skiftet retning. Han kastet seg frem i duell med Stabæk-keeper Mande Sayouba og kranglet ballen over streken. Dermed var det 2-1. Og med tre minutter igjen å spille tok han i mot et langt innkast fra Lars-Christopher Vilsvik, vendte opp og skjøt fra skrått hold. Ballen føk inn i venstre hjørne.

– Jeg scoret et sånt mål mot Haugesund også. Og et som lignet mot Fredrikstad. Det var langt hold, men jeg gamblet og traff bra.

– Hvor godt smaker dette sølvet?

– Kjempegodt. Det er min første medalje fra en toppserie. Jeg har tre gullmedaljer fra Adeccoligaen. De er fine de og, men det er ikke det samme.

Gull neste år?

Kovacs fyller 35 år i februar, men har ikke tenkt å gi seg av den grunn. Han vil ha en medalje til i 2013 og sikter mot gullet.

– I år var vi gode i 24-25 kamper. Hvis vi klarer 26-27 gode kamper i løpet av en sesong, tar vi gull, sier Kovacs.