HØNEFOSS — ROSENBORG 1-4

AKA ARENA (aftenposten.no): Rosenborg hadde før kampen på AKA Arena tapt fem kamper på rad. Det har den siste uken vært hektisk møtevirksomhet på Brakka. Seieren over Hønefoss ga et etterlengtet pusterom, og en god avslutning på eliteseriesesongen. Men tross stortap, berget også Hønefoss plassen.

Nedrykkskamp

To lag på hver sin ende av tabellen møttes til dyst i Hønefoss i kveld.

Rosenborg hadde fortsatt muligheten til å snappe sølvet fra Strømsgodset, men det var Hønefoss' kamp mot nedrykk det var knyttet mest spenning til.

Sammen med Fredrikstad, Sandnes Ulf og Sogndal var de på eliteseriesesongens siste dag involvert i en voldsom kamp for å unngå nedrykk.

Hønefoss fikk før helgen tilbake poenget de i utgangspunktet ble fratatt, men med 12 kamper uten seier var de likevel i en utsatt posisjon inn mot denne kampen.

Hjemmelaget fikk den første muligheten etter tre minutter, men ballen skled av foten på Riku Riski etter innlegg fra Mats Andre Kaland.

I fortsettelsen var det langt mellom Hønefoss-sjansene. RBK trillet ball, men greide ikke å skru opp tempoet nok til å sette et kompakt Hønefoss-forsvar i ubalanse.

Tarik Elyounoussi, fullstendig klar over at han kunne hjelpe gamleklubben Fredrikstad med å holde seg oppe, var livlig, men farlig ble det ikke før Rade Prica traff tverrliggeren. Svensken ble imidlertid avblåst for offside.

RBK i ledelsen

Etter 26 minutter kom scoringen for RBK. En corner ble slått inn av Mikkel Diskerud, og Stefan Strandberg stanget inn 0-1. Veien til nettmaskene virket lang for hjemmespillerne. På tribunen bredte frustrasjonen seg. Kun oppdateringer fra Ålesund, der Sandnes Ulf tapte for Aalesund, lettet på stemningen blant hjemmefansen.

God Hønefoss-periode

Alvoret i situasjonen gikk tydelig opp for Hønefoss-spillerne i pausen. Det var i begynnelsen av annen omgang en helt annen vilje og intensitet.

Mikkel Vendelbo traff stolpen etter å ha dratt av en Rosenborg-forsvarer. Toppscorer Riski kom i full fart alene gjennom med Alexander Lund Hansen, men greide ikke å overliste sisteskansen. Perioden med hjemmedominans ble rundet av i det 53. minutt, da Kaland avsluttet like utenfor.

Like etter økte Daniel Fredheim Holm enkelt ledelsen, etter at Steve Clark måtte gi retur på Elyounoussis avslutning.

Elegant chip

RBK fikk igjen overtaket i kampen, og Prica ble etter 69 minutter spilt gjennom av Fredheim Holm. Ballen traff nettmaskene etter en elegant chip over Clark.

Poengene var tapt, men ved en FFK-seier over Molde ville målforskjellen slå inn. Derfor var lettelsen stor da Riski satte inn reduseringen etter en retur.

Få minutter senere ble avstanden igjen økt, da innbytter Per Verner Rønning headet inn 1-4-målet etter en corner.

RBK kontrollerte inn til seier. Men på overtid kunne også hjemmesuppporterne juble. Da kom beskjeden: