Fotball, 18. november 2012 ,Tippeligaen , Eliteserien Hønefoss - RosenborgStefan Strandberg , RBK jubel etter scoring Foto: Digitalsport

HØNEFOSS — ROSENBORG 1-4

HØNEFOSS (adressa.no): - Det var godt å gi noe tilbake. Å Spille fin fotball, score fine mål - og vinne. Det var en kamp vi ville og måtte vinne for supporterne våre, sier Mix Diskerud til adressa.no

- Dette viste at vi er sterke mentalt. Vi var ikke tvunget til å vinne; tredjeplassen var der allerede. Men vi gikk ut og kjørte over Hønefoss, og scoret fire mål borte. Det var veldig sterkt, mener målscorer Stefan Strandberg.

Skjønner frustrasjonen

Etter en turbulent uke kunne RBK-spillerne ta imot bronsemedaljene med et smil om munnen etter å ha avsluttet sesongen med 4-1-seier på bortebane. Laget ble også landets beste bortelag i 2012, men kampene på Lerkendal har vært av såpass ujevn kvalitet, at RBK har måttet tåle kritikk for å ha ramlet ut kampen om seriegullet, og spørsmål rundt framtida til trener Jan Jönson.

De hardeste meldingene har kommet fra supporterne, noe både Mix og Strandberg har forståelse for.

- Det er helt greit at folk uttrykker seg om hvordan vi har spilt i det siste, så lenge det er "innenfor grensen" Det viser at de vil vinne, akkurat som oss, sier Mix.

— Det er alltid noen som er misfornøyde. Men slik skal det være; det er artig at folk er engasjerte. Samtidig har jeg møtt positive supportere denne uken også, sier Strandberg.

Mellomfornøyd duo

Begge to bidro sterkt til at RBK avsluttet sesongen i serien med seier. Strandberg steg til værs og sørget for 1-0 etter snaue halvtimen, da Rosenborg hadde presset på en stund uten uttelling. Mix var banens beste spiller, der han strødde pasninger fra sin posisjon sentralt på midtbanen.

Men selv om begge gledet seg over seieren, innrømmer de at bronse ikke var det de kom til Rosenborg for.

— Jeg har bronse fra før, og skulle gjerne hatt sølv eller gull. Men slik blir det ikke alltid, og kanskje er det også slik at andre har spilt bedre enn oss, og fortjener det, sier Mix.

- Du må gjerne gratulere meg med medaljen. Men jeg kom for å vinne gull, og sånn sett er jeg ikke fornøyd med sesongen, oppsummerer Strandberg.