LILLESTRØM — HAUGESUND 0-0

ÅRÅSEN: Til tross for at begge lag hadde flere fete sjanser endte det 0-0 da årets serie ble avsluttet på Åråsen. Gjestene var klart best før pause, mens hjemmelaget hadde mest å by på de siste 45 minuttene.

Alene med keeper

Den første omgangen ble en målløs affære der bortelaget viste mest angrepsvilje. Allerede etter syv minutter fikk Pontus Engblom en stor sjanse alene med LSK-keeper Sead Ramovic, men den bosniske sisteskansen lot seg ikke overliste. Michael Haukås fikk samme mulighet etter 34 minutters spill, men også denne gang reddet Ramovic.

Farlig spisspar

Etter hvilen fortsatte gjestene å dominere, og før fem minutter var spilt hadde spissene Alexander Søderlund og Pontus Engblom produsert to farlige sjanser foran LSK-målet. Lillestrøm fikk sin første mulighet etter 52 minutters spill, da Petter Vaagan Moen banket et skudd i nettveggen oppe ved krysset. Fem minutter senere fikk innbytter Fredrik Guldbrandsen en fin mulighet, men headingen gikk over mål.

LSK tok over

Etter en times spill tok hjemmelaget grep om kampen, og to minutter senere vartet de opp med et glimrende angrep som endte med at Vaagan Moen kom alene med Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen, men avslutningen fra fem-seks meter ble alt for svak.

Etter 68 minutter spilte gjestene seg til en god mulighet da Engblom ble spilt gjennom til dødlinja og la ut til innbytter Håvard Storbæk. Han fyrte av fra åtte-ni meter, men traff rett i en oppofrende LSK-forsvarer.

Store LSK-sjanser

Etter en timinuttersperiode med relativt lite innhold fikk hjemmelaget plutselig to gode muligheter etter innlegg, men Palmi Palmason klarte ikke omsette dem. Lillestrøm var i siget nå, og syv minutter før slutt sendte Vaagan Moen avgårde en lobb som så vidt ble reddet på streken av en Haugesund-forsvarer. Minuttet etter sendte innbytter Johan Andersson en volley like over fra god posisjon.

Hjemmelaget jobbet hardt for å sette inn et seiersmål som kunne krone hedringen av de to klubblegendene Arild Sundgot og Espen Søgård, som begge legger opp. Men til tross for at kaptein Frode Kippe kom inn som spiss, rant tiden ut, og årets siste kamp på Åråsen endte 0-0.