SOGNDAL – BRANN 2-0:

FOSSHAUGANE CAMPUS (bt.no): På en dag der uavgjort hadde vært tilstrekkelig, sørget Ulrik Flo og Ørjan Hopen for å trygge eliteseriespill for Sogndal også i 2013. Men selv om Sogndal var laget med noe å spille for, var det Brann som åpnet klart friskest. Flere ganger kom bergenserne rundt på sidene i innledningen, men innleggene var ikke gode nok til at det ble virkelig farlig.

Sogndal virket nervøse og slet med å få spillet i gang. Jubel på tribunen ble det likevel, da Aalesund gikk opp i ledelsen over Sandnes Ulf, slik at Sogndal klatret til 13. plass.

Sogndal tok over

Etter hvert kom også sogningene på banen mer med. I det 18. minutt så det ut til å bli farlig da Malick Mane fikk hele høyresiden for seg selv, men en håpløs ballberøring ødela det som kunne blitt en stor sjanse.

Stor sjanse ble det imidlertid for hjemmelaget etter 22 minutter. Per Egil Flo slo opp bakfra, og Simen Wangberg var uoppmerksom da han skulle klarere. Ulrik Flo fikk snappet ballen og kom alene med Brann-keeper Jørgen Mohus, men Flo var såpass i ubalanse at han ikke greide å avslutte på mål.

Det klarte heller ikke Mane da han fikk sjansen på hodet etter et innlegg fra Ulrik Flo etter 40 minutter. Headingen gikk like over.

Skled inn 1-0

Like etterpå, i det 42. minutt, var rollene byttet om, og da ble det uttelling for Sogndal. Malick Mane forserte på høyresiden og banket en blanding av et skudd og en pasning inn foran Branns mål. Mohus glapp kulen, og Ulrik Flo skled returen i mål.

Dermed tok Sogndal pause på 12. plass. Etter 49 minutter dro Azar Karadas seg fri og skjøt fra 18 meter, men halvannen meter til side for mål.

Så kom Branns Erdin Demir rundt på venstre og slo et knallhardt innlegg. Sogndal-stopper Hannu Patronen hadde nok ikke kontroll da han stusset ballen til hjørnespark.

I det 56. minutt fikk Ulrik Flo sjansen til å sette sitt andre for kvelden. Mane la ut fra dødlinjen, men avslutningen fra Flo var litt for høy.

Hopen doblet

Mens en nokså rolig periode fulgte på Fosshaugane, tikket meldingene om gunstige resultater på andre arenaer inn. Og da Ørjan Hopen fikk fulltreff etter 83 minutter, ble de siste minuttene bare en fryd for hjemmesupporterne. Fra rundt 16 meter fyrte sogndølen ballen inn i Mohus sitt venstre hjørne.

At Mane brente en diger mulighet på slutten, fikk ingen betydning. Brann må nok en gang reise hjem med tap fra Fosshaugane. Ikke siden 2002 har de røde fått med seg poeng i Sogndal. Bergenserne ender dermed på sjetteplass, Sogndal på tolvte.