LILLESTRØM — HAUGESUND 0-0

ÅRÅSEN: Etter en målløs affære hjemme mot FK Haugesund var det klart for dagens høydepunkt på Åråsen - en hyllest til toppscorer Arild Sundgot og midtbanekriger Espen Søgård, som begge legger fotballskoene på hyllen etter denne sesongen.

- Espen har betydd utrolig mye for klubben. Han er prototypen på en LSK-spiller, som ofrer alt for drakta. Arild har spilt flest Tippeliga-kamper og scoret flest Tippeliga-mål i klubbens historie, sier styreleder Per Mathisen.

Stolt Søgård

Publikumsfavoritten Søgård kom tilbake for å avslutte karrieren i LSK etter en halv sesong i Start. 33-åringen har spilt 262 kamper og scoret 11 mål for klubben.

— Jeg har hatt veldig mange gode år her og har bare gode minner. Jeg er stolt av min egen karriere og er veldig glad for støtten jeg har fått fra publikum. Jeg har alltid drømt om å spille for Lillestrøm og takker for at jeg har fått lov til det, sier Søgård, som nå går inn i en jobb i klubbens markedsavdeling.

Hedret Sundgot

Klubblegenden Arild Sundgot topper klubbens toppscorerliste med 109 mål i Tippeligaen på 315 kamper, og ble hedret med Tom Lund-statuen - noe kun dagens sportsdirektør Torgeir Bjarmann har fått før ham.

- Det var veldig hyggelig av klubben. Jeg er stolt av å ha spilt her i så mange år, men nå var det på tide å legge opp, sier Sundgot, som kom til klubben fra Hødd som 18-åring i 1997. Skader har satt 34-åringen ut av spill denne sesongen, og han gikk derfor inn i klubbens trenerteam. Han har så langt ikke fått noe jobbtilbud for neste sesong.

Nærmest

Kveldens kamp blir ikke husket like lenge som Sundgot og Søgård. Etter en jevn kamp delte Lillestrøm poengene med FK Haugesund da ingen av lagene maktet å score.

— Vi hadde de største sjansene, men Haugesund var vanskelige å møte. Vi fikk ikke helt tak på dem. Det ble en jevn kamp der jeg mener vi var nærmest seieren, oppsummerer trener Magnus Haglund.